Floricode Event rond digitale duurzaamheid

Floricode Event rond digitale duurzaamheid

De toekomst wacht niet, de sierteeltketen moet digitaal verduurzamen. Hoe dat kan? Dat zie je tijdens het Floricode Event op 27 september a.s. Dit event is de kans om dieper in de wereld van digitale duurzaamheid in de sierteelt te duiken… en daar valt een hoop te ontdekken! Een actueel en cruciaal thema waar iedereen in de sierteelt mee te maken heeft. Klaar om je kennis op dit gebied uit te breiden en krachtige stappen te zetten richting een duurzame sierteelt-toekomst?

Dit staat je te wachten:

13:00 | Ontvangst, locatie Dekker Zoetermeer
13:30 | Opening en intro - Henk Poldervaart, Directeur Floricode
14:00 | Het digitale fundament voor duurzaamheid in de keten - Lan van Wassenaer, Strategisch Senior Scientist WUR
14:20 | Een Footprint vreet data! - Harmen van Dam, Innovatiemanager Hortivation
14:40 | Het verpakkingsregister, bouw mee aan een duurzamere toekomst - Bart Boevé, Florpartners
15:10 | Pauze
15:30 | AI: Feit en Fictie - Ron Wehrens, Business Unit Manager Biometris, WUR
15:50 | De keerzijde van Artificial Intelligence - Laurina Lokerman, Probatius
16:30 | Transformatie in de fruitteelt - Harrij Schmeitz, Fruit Tech Campus
16:50 | Slotwoord - Henk Poldervaart en Henk Zwinkels

Omstreeks 17.00 uur wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Ook wordt afscheid genomen van voormalig directeur Henk Zwinkels.

De sprekers
Lan van Wassenaer - Het digitale fundament voor duurzaamheid in de keten
De duurzaamheidseisen vanuit overheid, markt en keten nemen steeds toe. Hierdoor is betrouwbare, tijdige en makkelijk uitwisselbare data noodzakelijk om onder andere de gewenste transparantie in de keten over duurzaamheid te realiseren. Dit vraagt om een sterk digitaal fundament waarmee duurzaamheidsdata makkelijk en betrouwbaar verzameld, verwerkt en gedeeld kan worden. Tijdens deze sessie zal de projectleider, Lan van Wassenaer, u informeren over de bevindingen en inzichten uit het PPS project Chain Transparency 4.0 project, dat zich met vraagstukken over dit digitale fundament bezig houdt.

Harmen van Dam - Een Footprint vreet data!
Waarom moeten we ons meer bezighouden met footprinting? Door de aankomende regelgeving, vraag van de markt en aandeelhouders, kunnen we er niet meer om heen en moeten we focussen op het meten van de footprint van de kas. Harmen vertelt over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Bart Boevé - Het verpakkingsregister
Tijdens deze presentatie zoomen we in op de transitie naar transparantie vanuit duurzaamheidsoogpunt. De nieuwe norm binnen de sierteelt. We bespreken onze gezamenlijke ambitie en richten onze focus op het project “MVP uitwisseling duurzaamheidsdata verpakkingsmateriaal in de sierteelt”. Het idee? Groot dromen, maar stapsgewijs beginnen. Waar bevinden we ons momenteel? En welke richting slaan we in?  

Ron Wehrens - AI: Feit en Fictie
Elke week lezen we nieuwe doorbraken door kunstmatige intelligentie (AI) - niets lijkt onmogelijk. Het is echter niet eenvoudig in te schatten wie, wanneer en hoe van die nieuwe ontwikkelingen gebruik kan maken. In deze presentatie zal Ron een aantal essentiele componenten de revue laten passeren, en enkele voorbeelden uit de land- en tuinbouw laten zien.

Laurina Lokerman - De keerzijde van Artificial Intelligence
ChatGPT kan racistische teksten schrijven en antwoorden geven die goed lijken maar het niet zijn. Wie bepaalt wat het model wel en niet mag zeggen? Wie is aansprakelijk voor de antwoorden? Hoe worden mensenrechten gewaarborgd? Is er sprake van wetsovertreding bij webscraping voor het trainen van het model. Hier is veel jurisprudentie over, en om biases te voorkomen (zie toeslagenaffaire), moet AI explainable zijn naarmate de toepassing kritieker wordt.

Harrij Schmeitz - Transformatie in de fruitteelt
Harrij neemt je mee in de 'Duur-samen' ontwikkeling van de fruitteelt. Een interessante ontwikkeling, waar Harrij het volgende over stelt: “Ik geloof niet in technologie voor fruit maar wel in fruit met technologie. Anders gezegd we moeten met behulp van nieuwe technologie de teelt, bewaren, verpakken etc. opnieuw uitvinden”.

Aanmelden kan hier.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v