Weinig schommelingen van de gasprijzen

Weinig schommelingen van de gasprijzen

Op gasgebied biedt het weer weinig reden tot prijsschommelingen. De markt kijkt vooral naar het Noorse pijpleidinggas en de Amerikaanse LNG-ontwikkelingen. Er lijkt wat spanning weg te ebben uit de geopolitieke brandhaarden, maar dit kan ook weer snel oplaaien. Mocht er een staakt-het-vuren worden afgesproken in het Midden-Oosten, dan kan er mogelijk weer LNG via het Suezkanaal richting Europa komen. Vooralsnog kiezen de LNG-tankers de lange route om Kaap de Goede Hoop, om daarmee eventuele beschietingen te voorkomen.

Dat laat AgroEnergy weten. Deze vrijdag wordt een korte onderbreking van de zonnige weersomstandigheden verwacht. De temperatuur duikelt dan ook naar een maximum van 14 graden Celsius in combinatie met een flinke bak neerslag. Vanaf het weekend stabiliseert het kwik rond 18 graden, met daarbij veel zon en een zwakke tot matige wind op land. Daarmee keert waarschijnlijk de typisch zomerse M-curve in de EPEX-prijzen terug; hoge prijzen op de uren 06.00 tot 09.00 en 17.00 tot 20.00 uur, met daar tussenin relatief lage uurprijzen. Het daggemiddelde voor de komende week wordt momenteel tussen 55 en 65 €/MWh.

In de maand mei vallen zoals gebruikelijk enkele handelsvensters weg i.v.m. bank holidays en feestdagen. Dit betekent dat er op 6, 9, 20 en 27 mei geen handel mogelijk is voor elektriciteit, gas en warmte.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v