Tweede Rookgascondensor stelt nieuwe norm

Tweede Rookgascondensor stelt nieuwe norm

De tuinbouwsector staat voor grote uitdagingen, met stijgende energiekosten als gevolg van geopolitieke ontwikkelingen en een toenemende druk om de ecologische voetafdruk te verkleinen. In antwoord op deze uitdagingen heeft Bosman Van Zaal een innovatieve oplossing ontwikkeld: de integratie van een warmtepomp in een bestaand of een een tweede rookgascondensor circuit. Een geavanceerde technologie waarbij de warmte in de rookgassen volledig benut wordt. Een en ander kan toegepast worden bij een bestaande ketel of een WKK-installation.

De voordelen voor tuinbouwbedrijven kunnen zijn:

  • Hogere Efficiëntie: Door gebruik te maken van rookgaswarmte kan de energie-efficiëntie aanzienlijk worden verhoogd, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen.
  • Milieuvriendelijkheid: Minder energieverbruik betekent een kleinere ecologische voetafdruk en een verminderde CO2-uitstoot.
  • Verbeterde Controle: De integratie van deze technologie biedt nauwkeurige controle over de kasomgeving, wat cruciaal is voor de kwaliteit van gewassen.
  • Snel Terugverdiend: Een investering in een tweede rookgascondensor kan zich snel terugbetalen gezien de besparingen op energiekosten.

Het meest opmerkelijke is dat deze technologie zelfs kan leiden tot een rendement van 100% op de bovenwaarde van het gas, zo laat Bosman Van Zaal weten. Een uitgebreide uitleg vind je op deze pagina.
 
Bosman Van Zaal heeft een bewezen staat van dienst in het ontwerpen, engineeren en installeren van innovatieve en duurzame oplossingen voor de tuinbouwsector. De expertise van Bosman Van Zaal stelt hen in staat om aangepaste tweede rookgascondensoroplossingen te ontwerpen én te installeren die aansluiten bij de specifieke behoeften en doelstellingen van tuinbouwbedrijven.

Lees hier hiet de ervaringen van VDE Plant (foto)

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v