Temperaturen omhoog

Temperaturen omhoog

Na een aantal frissere en regenachtige dagen klimmen de temperaturen richting het weekend naar ruim boven het langjarig gemiddelde. Zaterdag kan zelfs een ‘hitterecord’ gevestigd worden. Op 6 april 2020 werd een maximumtemperatuur van 23 graden Celsius genoteerd en de verwachtingen voor de komende 6 april bewegen ook die kant op, zo laat AgroEnergy in haar wekelijkse vooruitblik weten.

Vanaf medio volgende week zakt het kwik weer richting het langjarig gemiddelde. De verwachte windkracht is fors voor de komende weken, met alleen komende maandag een dip in de windproductie. In combinatie met minder bewolking en meer zon zorgt dit voor veel lagere EPEX-prijzen dan we deze week gezien hebben. Voor dit weekend wordt een gemiddelde EPEX-prijs van slechts 10 €/MWh voorzien en voor de volgende werkweek ca. 55 €/MWh. Op Europees niveau is het aanbod zeer ruim, aangezien o.a. in Duitsland en Frankrijk soortgelijke weersomstandigheden worden verwacht. Frankrijk profiteert bovendien van de bovengemiddelde beschikbaarheid van hun kerncentrales. Voor april staat dit gepland op 45,1 GW, maar liefst 6,5 GW boven het vijfjarig gemiddelde.

Daggas wordt voor de komende week rond 25 €ct/m3 ingeschat. Tot 18 april worden er nog zeker acht gevulde LNG-tankers verwacht bij de twee Nederlandse terminals. De LNG-ambities van Rusland lijken een flinke deuk op te lopen, nu de gasproductie bij de nieuwe Arctic LNG2-terminal vrijwel stil is komen te liggen. De afwezigheid van LNG-tankers die door het zee-ijs kunnen varen is hier hoofdzakelijk debet aan. De levering van drie LNG-tankers is inmiddels geannuleerd door de Koreaanse bouwer vanwege de sancties tegen Rusland. Het LNG-project heeft een beoogde capaciteit van 27 miljard m3/jaar. Rusland wil 20% van de LNG-markt in handen te hebben tegen 2030-2035, maar veel technologie en materiaal is momenteel alleen beschikbaar in landen die sancties tegen Rusland hebben afgekondigd.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v