Rol van waterstof in toekomstige energiemix

Rol van waterstof in toekomstige energiemix

Op 1 november organiseerde het ISFC in Horst haar Kennisevent voor zachtfruittelers. Vanuit Kas als Energiebron werd invulling gegeven aan één van de tien workshops. Arjen de Jong van BlueTerra nam de ondernemers mee in de keuze van waterstof in de toekomstige energiemix. Als één van de directeuren staat Arjen aan de basis van duurzame energieconcepten voor de grootzakelijke markt, waterschappen en zakelijke kleinverbruikers. BlueTerra werkt samen met Glastuinbouw Nederland en Topsector T&U aan het waterstofprogramma in de Glastuinbouw.

Moet ik nu als ondernemer gaan investeren in waterstof? Waarom waterstof gebruiken als energiebron? Wat zijn de bronnen van duurzame waterstof ? Wat gaat waterstof straks kosten? Hoe kan de glastuinbouw inspelen op deze ontwikkeling? Allemaal vragen die in het verhaal van Arjen de Jong voorbij kwamen en waarover de ondernemers nadere informatie kregenArjen gaf aan dat er geen zicht is op volledige verduurzaming zonder aanvullende bronnen. Waterstof is hier zeker niet de enige optie. De warmtepomp ontwikkeling gaat ook hard.

Nieuwe grootschalige warmtepompen komen op de markt op basis van buitenlucht als bron met een redelijk gemiddeld rendement. Deze passen mogelijk beter en sneller in de bedrijfsvoering dan waterstof. Inmiddels is de aanleg van een hoge druk infrastructuur gestart. Vooralsnog wordt ingezet op een verbinding tussen grote industriële clusters. Maar er is nu wel onderzoek naar mogelijkheden omtrent regionale aftakkingen en regionale netten. Er is veel interesse bij ondernemers. Schaalgrootte en ligging worden sterk bepalend. Dus heb je interesse, meld je dan aan bij Hynetwork Services.

Lees hier verder

Bron: Kas als Energiebron

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v