Neerwaartse druk op daggas- en EPEX-prijzen

Neerwaartse druk op daggas- en EPEX-prijzen

Tot half januari staan er bovengemiddelde temperaturen op het programma, gecombineerd met aantrekkende windkracht vanaf zaterdag. Richting de Kerst zijn er zelfs stormachtige voorspellingen die gepaard gaan met veel neerslag. Na volgende week is ook de verwachting dat de energievraag afneemt door het begin van de kerstvakantie.

Dat laat AgroEnergy weten. Dit geeft mogelijk verdere neerwaartse druk op de daggas- en EPEX-prijzen. Voor dit weekend en de volgende werkweek wordt op dit moment een gemiddelde EPEX-prijs tussen 65 en 70 €/MWh ingeschat en een daggasprijs van 35 €ct/m3. Bij het naderen van de kerstperiode nemen de handelsvolumes over het algemeen af en kunnen daardoor grotere prijsbewegingen ontstaan. Wellicht dat het dalen van de prijzen alsnog zorgt voor grotere koopwoede dan gebruikelijk in deze laatste week voor gastermijnhandel.

Het LNG-aanbod is zoals gezegd minder dan vorig jaar rond deze tijd, maar gezien de comfortabele vraag- en aanbodbalans is dat zeker niet problematisch. Tot het einde van de maand komen er nog zes gevulde LNG-tankers aan bij de Nederlandse terminals.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v