Meet & Greet Energie van Greenport op 15 december

Meet & Greet Energie van Greenport op 15 december

Op donderdag 15 december van 16.30 tot 19.30 uur organiseert Greenport West-Holland haar jaarlijkse Meet & Greet Energie. Dit keer zal dat weer fysiek zijn en plaatsvinden in het nieuwe bedrijfspand van VB Group in Naaldwijk. Een energiezuinig en innovatief pand met klimaat uit eigen keuken.

De turbulente energiemarkt maakt extra duidelijk dat verdere besparing en verduurzaming voor maatschappij en voor glastuinbouw de enig begaanbare weg is. De sector heeft de ambitie om in 2040 klimaatneutraal te werken.  Dat geeft vele uitdagingen. Een van die uitdagingen is de elektriciteitsvoorziening in een klimaatneutrale glastuinbouw. Daarom is het thema dit jaar: Hoe krijgen we voldoende stroom voor de glastuinbouw?

De glastuinbouw gebruikt veel elektriciteit, welke voor een groot deel zelf met aardgas-WKK wordt geproduceerd. Hoe kan dit op termijn duurzamer? Hier liet Greenport West Holland een verkenning naar doen. Het resultaat wordt tijdens deze bijeenkomst gepresenteerd.

Programma
Dagvoorzitter is Nico van Ruiten. Hij opent de bijeenkomst samen met Meindert Stolk, voorzitter Greenport West-Holland (gedeputeerde Zuid-Holland). Vervolgens vindt een vraaggesprek plaats met Edward Verbakel, CEO van VB over het energiezuinige en innovatieve bedrijfspand en de activiteiten van VB voor de Nederlandse glastuinbouw en volgt een presentatie over “voldoende stroom voor glastuinbouw” door Jeroen Larrivee van Blue Terra. Robert Kuik, hoofd netplanning van TenneT, geeft aansluitend antwoord op de vraag 'Kan het hoogspanningsnet de glastuinbouw in 2040 van voldoende elektriciteit voorzien en welke rol speelt de glastuinbouw voor de netbalancering nu en in de toekomst? Eric van Heiningen, financieel directeur van Combivliet, gaat op zijn beurt in op de keuzes die een teler in deze tijd moet maken voor elektriciteitsproductie en -afname. Daarna vindt nog een paneldiscussie plaats en wordt de nieuwe programmaregisseur Martin van der Hout voorgesteld. Jolanda Heistek, directeur Greenport West Holland, zal de bijeenkomst afgesluiten, alvorens het stamppot-buffet wordt geopend.

Er is plek voor zo’n 100 bezoekers en vol is vol. Aanmelden kan via deze link.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v