Lichte neerwaartse prijsdruk

Lichte neerwaartse prijsdruk

Per 1 oktober gaat het nieuwe gasjaar van start. Voor de laatste week van het huidige gasjaar wordt heel ander weer verwacht. Hoewel de weermodellen voor wat betreft de temperatuur aangeven dat deze in de buurt van het langjarig gemiddelde uitkomen, zal het aanbod van met name de wind veel lager zijn, aldus AgroEnergy.

Voor elektriciteit verwacht de markt momenteel dat de gemiddelde spotprijs voor volgnde week rond de 100 €/MWh zal uitkomen. Doordat er minder wind staat, zal er fors meer elektriciteit opgewekt gaan worden door gasgestookte centrales. De Maasvlakte 3 centrale is afgelopen woensdag aan het begin van de middag ongepland uitgevallen. De huidige opgave is dat deze steenkool-gestookte centrale pas vrijdag 29 september weer beschikbaar komt, waarmee ruim 1000 MW aan capaciteit voorlopig uitgevallen is.

De gasaanvoer blijft goed, helemaal omdat na het weekend een groot deel van de Noorse aanvoer weer beschikbaar moet komen. Daarnaast blijft ook de LNG aanvoer naar Europa goed op peil. Deze maand worden er bij de Britse terminals nog vijf schepen verwacht. Bij de Nederlandse overslag terminals worden tot eind volgende week nog drie LNG-schepen verwacht. En bij het Duitse Wilhelmshaven staan er ook twee ladingen op de planning. Tot het einde van deze maand (en tevens gasjaar) is het daarom aannemelijk dat de huidige lichte neerwaartse prijsdruk zal aanhouden.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v