Lagere gasvraag verwacht

Lagere gasvraag verwacht

Na het lange weekend lijkt het toch weer even wisselvalliger te worden, maar zal de windkracht ook weer toe te gaan nemen. Al met al zal de gasvraag lager uit gaan vallen, waardoor de kortetermijnprijzen van gas weer daalruimte hebben, zo voorspelt AgroEnergy.

Opvallend is ook dat de gasstroomrichting van de BBL-pijpleiding (tussen Groot-Brittannië en Nederland) per 1 april is omgekeerd. Na vier maanden van export, stroomt er sinds de start van het zomerseizoen weer gas naar Nederland toe. De daggasprijs en de termijnprijzen voor de komende (zomer)maanden kunnen de 40 €ct/m3 weer op gaan zoeken. Temeer omdat er ook voor volgende week vier LNG-schepen bij de Gate-terminal gepland staan. Mogelijk dat er ook nog twee aan gaan meren in de Eemshaven.
 
In Frankrijk lijken bij de meeste LNG-terminals ook weer aanlandingen gepland te staan. Op dit moment wordt er alleen in Duinkerken gas ingevoed op het net. Deze terminal is van een andere operator dan de andere locaties in het westen en zuiden van het land.
 
Onzekere factor op de prijsvorming is welke impact het Noorse onderhoud zal gaan hebben. Vanaf deze week zal het onderhoudsseizoen namelijk op gang gaan komen. Eind deze week zal er volgens de planning van de Noorse operator Gassco ongeveer 50 miljoen m3 per dag minder capaciteit beschikbaar zijn. Dit zal de weken daarna verder oplopen naar 100 miljoen m3 per dag.

Bron: AgroEnergy

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v