'Beste studenten' aan de slag met energietransitie

'Beste studenten' aan de slag met energietransitie

Zestien teams met internationale studenten Bedrijfskunde bogen zich dit weekend over de energietransitie in de Broekpolder. Ze hadden daarvoor 24 uur. De teams kregen de opdracht advies uit te brengen over de energietransitie in het gebied; ze werden beoordeeld door een vakjury uit de tuinbouw.

Greenport West-Holland steunt deze competitie om de internationale studenten en hun Universiteiten een beter beeld van het tuinbouwcluster te geven. Tegelijkertijd hoopt de Greenport dat de denkkracht van de Generatie Z tot nieuwe inzichten leidt.

De studenten waren van 17 tot en met 22 april in Nederland in het kader van de RSM STAR Case Competition waaraan de studenten deelnemen. Ze zijn afkomstig uit een groot aantal landen, zoals de VS, Argentinië, Libanon, Duitsland, Singapore en Nieuw-Zeeland. Volgens organisator RSM zijn het ‘de beste studenten van de beste universiteiten’. Het bezoek werd georganiseerd door de Erasmus Universiteit.

Op 20 april kwamen de studenten naar het World Horti Center: daar kregen ze informatie over de Broekpolder en het regionale tuinbouwcluster. Vervolgens hadden ze 24 uur om aan een advies te werken. Dat deden ze in teams bestaand uit studenten uit vier verschillende landen.

Broekpolder is een gebied op de grens van Honselersdijk en Kwintsheul, met veel tuinbouw. Coöperatie Broekpolder 2040, Glastuinbouw Nederland, Kas als Energiebron en Greenports Nederland ontwikkelen een transitiemodel voor glastuinbouw-concentratiegebieden. Zo worden in samenwerking individuele transitieplannen opgezet. Deze worden vervolgens op gebiedsniveau verbonden en opnieuw geoptimaliseerd. De input van de teams is daarbij een goede input.

De studenten waren enthousiast over de Nederlandse tuinbouw en het bezoek aan de kassen. “We are totally different people when we walk out of here'. Wow!”, zei een van de studenten. Een team stelde de vraag: “Is het mogelijk om het cluster West-Holland te kopiëren en te verplaatsen naar een ander land? Want jullie hebben goud in handen.”

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v