CBS: Detailhandel zet meer om in mei

CBS: Detailhandel zet meer om in mei

De detailhandel heeft in mei 4,6 procent meer omgezet dan in mei 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,8 procent lager. De omzet van de foodsector groeide met 8,4 procent en de omzet van de non-foodsector met 1,2 procent. Online is 4,8 procent meer omgezet dan een jaar eerder.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in mei. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 6,3 procent hoger dan in mei 2022.

Omzet non-foodwinkels ruim 1 procent hoger
De omzet van de non-foodwinkels groeide in mei 2023 met 1,2 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 7,5 procent lager dan een jaar eerder.

De drogisterijen, de winkels in recreatie-artikelen, de winkels in meubels en woninginrichting, de winkels in consumentenelektronica en de winkels in schoenen en lederwaren hebben in mei meer omgezet dan in mei 2022. Daarentegen hebben de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren) en de kledingwinkels in mei minder omgezet.

Lees verder

Bron: CBS

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v