'We leren iedere dag bij'

'We leren iedere dag bij'

Morgen, woensdag 22 mei, is het de Dag van de Biodiversiteit. Biodiversiteit is belangrijk, omdat in een omgeving met een rijke verscheidenheid aan planten, dieren en micro-organismen ziektes en plagen minder kans krijgen. In dat kader sprak Royal FloraHolland met Nico Reijm (foto) en Eric van Heijningen van HilverdaFlorist. Dit bedrijf neemt in Greenport Aalsmeer-verband, samen met collega-bedrijven, deel aan een pilot om ook buiten de kas de biodiversiteit te bevorderen.

HilverdaFlorist is gevestigd in De Kwakel en focust zich op de veredeling en vermeerdering van snijbloemen en pot- en tuinplanten. Nico is productieleider, Eric is werkzaam als teeltmanager Teelt & Kwaliteit.

“We zijn al langere tijd bezig om binnen de kas het natuurlijk evenwicht te herstellen, maar in deze pilot doen we dat ook daar buiten ”, vertelt Nico. “Het project staat nog in de beginfase, maar we zijn volop bezig om akkerranden rondom verschillende bedrijven in de omgeving te beplanten met meer kleur, en planten die bijen en andere insecten aantrekken. Het doel is om een biologisch evenwicht te bereiken tussen plaaginsecten en hun natuurlijke vijanden, zodat plagen niet de overhand krijgen. In de praktijk zijn daar tal van mogelijkheden voor, afhankelijk van het insect. Met trips en witte vlieg zijn al mooie resultaten behaald, luizen blijven lastig. Tegen luizen zetten we bijvoorbeeld sluipwespen als natuurlijke bestrijders in. Naast dat het biodiversiteit bevordert, draagt het beplanten van akkerranden met fleurige bloemen ook bij aan de uitstraling van de omgeving.”

Lees verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v