Tesselaar Alstroemeria verlaagt footprint 10%

Tesselaar Alstroemeria verlaagt footprint 10%

2022, alweer het 6e jaar dat Tesselaar Alstroemeria via de applicatie EcoChain haar milieufootprint heeft berekend. Karolien Tesselaar is hier nog altijd zeer tevreden over. "Vorig jaar is er namelijk een verlaging van 10% te zien. Het is en blijft een sport om de footprint te verlagen, overall is dat vorig jaar goed gelukt."

De reden daarvoor is vrij simpel, er is flink minder gas gebruikt vorige winter. Daar staat wel tegenover dat de productie 23% lager was dan in 2021. De besparing is met name te danken aan de inzet van LED-verlichting op 4 van de 10 hectare kas. Voor 2023 staat de overige vervanging naar LED op de planning. Tesselaar toont op haar website bij Assortiment aan wat de uitstoot is per variëteit. Volgens Karolien kan de bloemist het beste kiezen voor Mistral, een prachtige witte alstroemeria, op dit moment goed voor 348 gram CO₂ uitstoot per steel.
 
Kwaliteitscontrole
Vorige week vond ook de MPS-audit plaats voor GAP, Socially Qualified en Grasp. Dit ging in een goede sfeer en is prima verlopen. Er staan nog drie punten open die aangevuld moeten worden, waarvan één het aanvullen van de EHBO-koffers is. Dit toont wel aan dat de interne processen bij Tesselaar Alstroemeria goed op orde zijn. Daarnaast geeft Karolien aan dat de gewassen er na een lastige winter weer prachtig op staan en het bedrijf met haar team elke dag weer vol enthousiasme bezig is om mensen blij te maken met grensverleggende alstroemeria’s. Hiervoor is een intern verbeterprogramma opgezet, maandelijks vindt er uitgebreid overleg plaats met de bedrijfsleider en teamleiders om elkaar te versterken en elke dag weer een stukje beter te presteren.

Benieuwd naar de filosofie van Tesselaar Alstroemeria? Vraag dan de brochure aan: https://www.tesselaar-alstroemeria.nl/nl/brochure-bestellen.html

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v