'PlanetProof beste startpunt CBL-standaard'

'PlanetProof beste startpunt CBL-standaard'

SMK (Stichting Milieukeur) werkt graag met haar topkeurmerk On the way to PlanetProof mee aan het gepresenteerde voorstel van Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) om te komen tot een breed gedragen duurzaamheidsstandaard en een goed verdienmodel voor deelnemende boeren en tuinders met de focus op versproducten van Nederlandse bodem (aardappelen, groenten, fruit, zuivel, eieren en vlees).

De beoogde duurzaamheidstandaard van CBL stelt dat de bodem in verduurzaming omhoog moet. Gezien On the way to PlanetProof voor AGF en zuivel het leidende topkeurmerk is, kan het ambitieniveau van het keurmerk die bodem zijn. SMK beschikt bovendien over de structuur om het keurmerk onafhankelijk te organiseren. SMK werkt ook graag samen met andere topkeurmerken, zoals Beter Leven van de Dierenbescherming.
 
SMK heeft als onafhankelijke stichting al meer dan 25 jaar ervaring met het beheer van breed gedragen duurzaamheidsstandaarden die onder andere voldoen aan de eisen die Milieu Centraal stelt aan Topkeurmerken. Bij On the way to PlanetProof zijn op dit moment meer dan 3000 boeren en tuinders aangesloten, veruit de grootste groep met een duurzaamheidskeurmerk in de sector. Vrijwel alle Nederlandse supermarkten maken gebruik van het keurmerk bij de inkoop van versproducten. Door gebruik te maken van de bestaande kennis, infrastructuur en systemen, wordt voorkomen dat een onbedoelde vertraging en kans op grootschalige uitval van nu deelnemende boeren en tuinders optreedt.

SMK stelt nu haar systeem achter het topkeurmerk On the way to PlanetProof branchebreed ter beschikking. SMK werkt daarvoor graag samen met alle andere betrokken stakeholders, zoals boeren, tuinders, voedselproducenten, verwerkers, foodservice, retailers, ngo’s, overheid, wetenschap en andere keurmerkorganisaties. SMK ziet met belangstelling uit naar een uitnodiging van CBL om hierover in gesprek te komen.

Over On the way to PlanetProof
On the way to PlanetProof is een onafhankelijk keurmerk dat bewijst (‘Proof’) dat je een product koopt dat duurzamer is geproduceerd en daardoor een betere keuze is voor natuur, klimaat én dier. On the way to PlanetProof is één van de 12 Topkeurmerken van Milieu Centraal. In de keurmerkwijzer vind je alle keurmerken.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v