'Nee' tegen plastic

'Nee' tegen plastic

Op vrijdag 15 september zullen 300 kids van de Mariaschool in Wateringen vrijwillig afstand doen van hun plastic drinkfles. Zij droppen deze in een 4 meter hoge Blue Bottle en ontvangen voor deze daad een echte roestvrijstalen drinkfles met drupvrije drinkdop. Deze fluweelzacht aanvoelende drinkfles kunnen zij de gehele basisschoolperiode gebruiken zodat ze niet langer uit plastic hoeven te drinken.

Steeds vaker komen er rapporten over microplastic in ons lijf, de hormoon verstorende werking van weekmakers en recentelijk een Chinese studie die ook al microplastic in het menselijk hart aantoonde. Blootstelling aan hormoon verstorende stoffen wordt zelfs met ongeveer tachtig ziekten in verband gebracht, waaronder zaadbalkanker, obesitas en voortplantingsstoornissen.  

Stichting Cleanupteam Nederland is de initiator van het project DRNKWTR en startte verleden jaar samen met de Westlandse duurzaam ondernemer Giel Biersteker de Club van 100. Hierin doneren ondernemers eenmalig €100,- in de Club van 100 spaarpot zodat men alle 10.000 kids op de Westlandse basisscholen kan voorzien van de beste herbruikbare drinkfles.

Onder het motto ‘voorkomen is beter dan opruimen’ pakt men binnen DRNKWTR meerdere zaken in een keer aan. Zo komen er geen kleine eenmalige verpakkingen meer naar school, neemt het zwerfafval rond de scholen af, zullen de kids gemakkelijker overgaan tot het drinken van kraanwater en dit zal hun gezondheid ten goede komen.

Nationale kraanwaterdag      
27 september 2023 is het weer Nationale Kraanwaterdag en op deze dag vraagt men aandacht voor het drinken van gewoon kraanwater. Men toont op die dag de oplossingen die er over heel de wereld zijn, oplossingen om het anders én gelijk veel beter te doen. De scholen binnen DRNKWTR kunnen gebruikmaken van gratis lespakketten en foldermateriaal van het Voedingscentrum, de Gezonde School, Jongeren Op Gezond Gewicht en de waterbedrijven.

De plastic flessen die de kids inleveren worden gesorteerd op plasticsoort en ter recycling aangeboden.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v