MPS gaat telers Decorum helpen verduurzamen

MPS gaat telers Decorum helpen verduurzamen

Afgelopen dinsdag 7 november, op de aftrap van de Royal FloraHolland Trade Fair Aalsmeer, hebben MPS en Decorum een raamovereenkomst ondertekend. In deze raamovereenkomst wordt overeengekomen om met de diensten van MPS, Decorum en haar aangesloten leden verder te helpen verduurzamen. De raamovereenkomst heeft betrekking op certificatie volgens de FSI-richtlijnen. Dit omvat de certificatiediensten MPS-ABC, MPS-GAP en MPS-SQ en de HortiFootprint Calculator.

Raymond Scheepens (Area Manager) was aanwezig namens MPS en tekende de raamovereenkomst samen met Stef de Jong (Manager Verenigingszaken & Business Development Manager) bij Decorum. Hij werd vergezeld door Charl Goossens van Gova (kweker).

Op dit moment voldoet een Nederlandse kweker aan de FSI-richtlijnen wanneer zij beschikken over een MPS-ABC en MPS-GAP certificaat. Decorum heeft de ambitie om te acteren als voorloper op het gebied van duurzaamheid en stimuleert haar leden daarom om ook een MPS-SQ certificaat te behalen en de footprint te laten berekenen. Dit heeft als doel om een zo duurzaam mogelijk product in de markt te zetten, maar ook om inzicht te krijgen in de impact van de producten. Naar aanleiding van deze inzichten kunnen kwekers actief aan de slag om de footprint te reduceren.

De ondertekende raamovereenkomst zal in werking treden vanaf 1 januari 2024 en heeft een looptijd van drie jaar. Op dit moment loopt er al een raamovereenkomst tot eind 2023. "Als MPS zijn we trots op de verlening van deze samenwerking en kijken we ernaar uit om bij te dragen aan de verduurzaming van Decorum en haar leden!"

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen