'Met project '100% groen geteeld' meer uitproberen'

'Met project '100% groen geteeld' meer uitproberen'

Telen zonder de inzet van chemische middelen. Is het een utopie of toch dichterbij dan we denken? In een artikel van GreenTech delen Marc Zuidgeest van Frestia en Wessel van Vliet van BASF hun visie op dit onderwerp.

Op initiatief van Federatie Vruchtgroente Organisaties (FVO), dat de vijf grootste Nederlandse glasgroente-telersverenigingen vertegenwoordigd, werken groentetelers, toeleveranciers en veredelaars momenteel samen aan een rendabele en volledig groene vruchtgroenteteelt. Binnen het project ‘100% groen geteeld’ wordt gezocht naar een integraal weerbaar teeltsysteem dat groene middelen combineert met biologische en technologische oplossingen.

Dit seizoen startten in totaal zeven teeltpilots in de praktijk. Een van die pilots vindt plaats bij tomaten- en paprikaproducent Frestia, lid van telerscoöperatie Harvest House. Het bedrijf teelt snackpaprika’s, puntpaprika’s en mini-troscherrytomaten in Nederland en Portugal. Het totale areaal bedraagt 42 hectare, voor de pilot van ‘100% groen geteeld’ is 3 hectare gereserveerd. “Gewasbescherming is een van de ‘burning platforms’ binnen de glasgroenten, een hot topic dus voor de sector om de komende jaren aan te werken. Daarom zijn wij ook met deze pilot gestart”, laat operationeel directeur Marc Zuidgeest van Frestia weten.

Lees hier verder (Engelstalig)

Bron: GreenTech

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v