Incotec wint de Plantum Duurzaamheidsprijs

Incotec wint de Plantum Duurzaamheidsprijs

De 8e editie van de Plantum Duurzaamheidsprijs heeft dit jaar een waardige winnaar gevonden in Incotec, een toonaangevend bedrijf op het gebied van zaadverbetering. Met hun innovatieve project 'Speed Up Reforestation' hebben zij indruk gemaakt op de jury en de prijs voor duurzaamheid in 2023 in de wacht gesleept.

Het project 'Speed Up Reforestation' is een samenwerking tussen Incotec en Land Life en is gericht op het mondiale probleem van ontbossing en de bedreigingen waarmee bossen te maken hebben. Wereldwijd zijn er ambitieuze doelstellingen vastgesteld voor het herstel en de bescherming van bossen, en Incotec draagt op unieke wijze bij aan deze missie door zich te focussen op het versnellen van herbebossing.

Hoe gaat dat in zijn werk? De technologie en kennis die in de zaadsector zijn ontwikkeld, worden nu toegepast voor de coating van boomzaden. Door zorgvuldige selectie en behandeling wordt de kieming verbeterd, het plant- en groeiseizoen verlengd en het slagingspercentage van herbebossingsprojecten verhoogd. Dit heeft als resultaat dat grotere stukken land kunnen worden ingezaaid en dat herbebossing kan plaatsvinden, zelfs op gedegradeerde gronden.

De jury van de Plantum Duurzaamheidsprijs 2023 prijst 'Speed Up Reforestation' als een concreet initiatief dat een cruciale rol speelt bij het aanpakken van een wereldwijd vraagstuk. De toepassing van technologie en kennis uit de zaadsector in de bosbouwsector is een uitstekend voorbeeld van de bijdrage die de zaadsector kan leveren aan duurzaamheid. Namens de jury en de hele Plantum-organisatie feliciteren we Incotec van harte met deze welverdiende erkenning.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v