Dümmen Orange beschrijft duurzame inspanningen

Dümmen Orange beschrijft duurzame inspanningen

Met de publicatie ‘Growing Together 2024’ onderstreept Dümmen Orange de voortdurende inspanningen van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid. Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden laat het magazine zien hoe en waar Dümmen Orange werkt aan het realiseren van de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen die het bedrijf zichzelf heeft gesteld.

De duurzaamheidsstrategie van Dümmen Orange draait om drie gebieden: Milieu, met de nadruk op het minimaliseren van de ecologische impact; Sociaal, met de nadruk op het welzijn van medewerkers en de gemeenschappen waarin het bedrijf actief is; en technologieontwikkeling, die zich richt op investeringen in onderzoek en technologie die duurzame vooruitgang in de hele waardeketen stimuleren.

Als innovatieve veredelaar ligt de focus van het bedrijf op de ontwikkeling en commercialisering van sterkere, ziekteresistente bloemen- en plantenrassen. Dit gebeurt onder het Intrinsa® label. Intrinsa - ontwikkeld door het Breeding Technology Centre van Dümmen Orange in Nederland - maakt gebruik van natuurlijke genetica voor eigenschappen zoals ziekteresistentie, betere plantprestaties en verbeterde plantveerkracht om gewassen te ontwikkelen voor een duurzamere toekomst.

Ellen Mackenbach-Lakeman, CHRO en verantwoordelijk voor duurzaamheid bij Dümmen Orange: "We zijn sterk betrokken bij het stimuleren van duurzaamheid en het bevorderen van verantwoord ondernemen in de hele waardeketen. Dat doen we niet alleen met Intrinsa. We besteden ook veel aandacht aan de duurzaamheid van onze eigen bedrijfsprocessen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het terugdringen van de CO2-uitstoot, het handhaven van gezonde en veilige werkomstandigheden op onze vermeerderingslocaties in Afrika en Midden-Amerika en het goed inrichten en controleren van processen en werkwijzen. Een goed voorbeeld van dat laatste is Integrated Pest Management, de integratie van ecologische, biologische en veilige chemische praktijken om insecten te bestrijden."

Dümmen Orange heeft de afgelopen jaren via milieujaarverslagen uitgebreid inzicht gegeven in haar ambities, activiteiten en resultaten op duurzaamheidsgebied. Ellen Mackenbach-Lakeman: "Als gevolg van de komende Europese richtlijnen wordt deze milieuverslaggeving nu onderdeel van ons financiële jaarverslag. Wij willen het daar niet bij laten en de actuele ontwikkelingen graag aan een bredere groep geïnteresseerden laten zien – niet alleen aan lezers van financiële jaarverslagen. Daarom hebben wij dit magazine ontwikkeld."

Bekijk het magazine Growing Together 2024 (in het Engels)

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v