CO2-heffing over 2021

CO2-heffing over 2021

Glastuinbouwbedrijven die meedoen aan het CO2-sectorsysteem, betalen een heffing over het jaar 2021. Dit omdat de CO2-uitstoot van deze bedrijven hoger uitviel dan het afgesproken emissieplafond. De glastuinders ontvangen op 15 november een brief hierover van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), aldus Glastuinbouw Nederland.

De overschrijding van het plafond kwam vooral doordat de aardgasgestookte warmtekrachtkoppeling-installaties (wkk’s) meer elektriciteit produceerden dan de jaren ervoor. Door een prijsverschil tussen elektriciteit en gas was er een grote vraag uit het elektriciteitsnet. Aan de andere kant viel de overschrijding mee doordat de sector meer duurzame energie en warmte gebruikte, en minder energie verbruikte per vierkante meter.

Berekening heffing
De totale CO2-uitstoot van de glastuinbouwsector was in 2021 6,2 Mton. Dit heeft RVO vastgesteld op basis van gegevens die de glastuinders hebben aangeleverd via de Gecombineerde opgave. De 6,2 Mton CO2 is een overschrijding van het afgesproken emissieplafond (5,9 Mton CO2) met 0,3 Mton. Dit verschil heet het CO2-emissiesaldo.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v