Bij-vriendelijke shopper activatie Hebe Addenda

Bij-vriendelijke shopper activatie Hebe Addenda

Consumenten van supermarktketen Kaufland in Duitsland en Polen ontvangen de aankomende weken bij aankoop van een Hebe Donna een gratis zakje bijen-aantrekkende bloemzaden. De actie is ontstaan door een samenwerking tussen verschillende partijen met een gemeenschappelijk doel: het vergroenen van onze samenleving. In samenwerking met Bloemenbureau Holland, Honey Highway en handelspartij DRC Plant heeft telersvereniging Addenda een etiket ontwikkeld met daaraan bloemenzaadzakje gemonteerd.

Hebe Donna van Addenda is een echte bijen lokker en voorziet bijen en andere insecten van voedsel van juni tot november. In deze periode hebben bijen in het bijzonder de hulp van de mens extra nodig om een voedsel voorraad te bouwen voor de winter. Met de actie wordt de consument gestimuleerd tot het planten van een Hebe Donna en het zaaien van de bijen-aantrekkelijke bloemzaden: hoe meer biodiversiteit, hoe beter.

Honey Highway
De bloemenzaadzakjes zijn afkomstig van Honey Highway. Het doel van Honey Highway is het redden van de biodiversiteit door een bijenparadijs te maken van onze bermen, industrieterreinen en braakliggende terreinen door heel Nederland. Dit doet Honey Highway door bloemenbermen en bijenparken aan te leggen samen met ondernemers, bedrijven en grote overheidsinstanties. In samenwerking met Bloemenbureau Holland hebben zij de levering van de bloemenzaadzakjes mogelijk gemaakt.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v