'Belangstelling boven verwachting'

'Belangstelling boven verwachting'

Sinds de lancering van de HortiFootprint Calculator, ontwikkeld door MPS en LetsGrow.com, in april van vorig jaar, is de interesse alleen maar toegenomen. De belangstelling vanuit de markt is boven verwachting, zo geven de initiatiefnemers aan.

Zo zijn verschillende artikelen verschenen in Noord-Amerika en komen vanuit Nederland ook steeds vaker verzoeken voor toelichting of presentaties. Momenteel zijn er 100 kwekers in binnen- en buitenland die deelnemen aan de HortiFootprint Calculator. Deze kwekers komen voornamelijk uit Nederland, Ethiopië, Kenia, België, de Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje en Turkije. Het betreft hier vooral sierteeltproducenten, waarvan een enkele deelnemer ook uitgangsmateriaal produceert.
 
Na vorige week kan Hoogeveen Plants als 100e deelnemer toegevoegd worden aan bovenstaand rijtje. Deze klimplantenkweker uit Hazerswoude-Dorp heeft al meer dan 35 jaar ervaring in het kweken en vermarkten van visuele tuinplanten. Bij Hoogeveen Plants is duurzaamheid niet alleen een begrip, maar een manier om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld om ons heen. Zij willen de positieve impact van hun groene product nog verder vergroten. Het doel is om hun productie voor 2030 volledig klimaatneutraal te hebben. Ook zijn zij onder andere in het bezit van de certificaten MPS-ABC (A+), MPS-GAP en MPS-SQ.
 
“Wij hebben als doelstelling klimaatpositief te gaan produceren”, aldus Luuk Lemkes, medewerker productieplanning en voorraadbeheer bij Hoogeveen Plants. “De HortiFootprint Calculator is hiervoor een uitstekende tool om inzichtelijk te maken wat de uitstoot is van grondstoffen en de gehele productieprocessen. Als tuinplantenproducenten kunnen we als een van de weinige sectoren ook echt daadwerkelijk meerwaarde bieden aan een betere, groenere en duurzamere wereld. En daarin willen we als Hoogeveen Plants een voorloper zijn binnen de sector.”
 
"Begin 2023 verwachten MPS en LetsGrow.com een uitbreiding naar berekening op productniveau en volledig volgens het FloriPEFCR wetgeving. Hiermee voldoet de HortiFootprint Calculator aan de aankomende wet -en regelgeving wat betreft het berekenen van footprints in de tuinbouw en zijn we in staat om de footprint per product(groep) te berekenen", aldus beide partijen.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v