Beekenkamp Plants investeert in zonnepanelen

Beekenkamp Plants investeert in zonnepanelen

Duurzaam ondernemen is een centraal onderwerp binnen Beekenkamp Plants. Het opwekken van groene energie middels zonnepanelen was een van de pijlers voor het gloednieuwe Research & Development Center. Nu, een paar maanden na de opening, zijn er in totaal 387 panelen op het dak geplaatst.

Door de panelen, die in totaal 132 KWH opwekken, kan Beekenkamp Plants het grootste gedeelte van het elektriciteitsgebruik van de bedrijfsvoering van het Research & Development Center zelf voorzien. Marc Driessen, Directeur Beekenkamp Plants Ornamentals, vertelt: “Stroom opwekken als de zon schijnt waarmee we vervolgens weer alle kweekcellen, fytotrons en koelcellen laten werken, daar ben ik trots op.”

De installatie van zonnepanelen is niet van de een op andere dag bedacht tijdens de huidige elektracrisis. Zo vertelt Erik van Velden, Projectbegeleider Technische Dienst: “Al tijdens de ontwerp fase van het Research & Development Center is er rekening gehouden met de toekomstige installatie van zonnepanelen. Zo berekende Royal Brinkman, installateur en tevens ontwerper van het Research & Development Center, het extra gewicht van de zonnepanelen al vóór de constructie van het gebouw. Daarnaast was de hoofdschakelkast al uitgerust met PV-groepen, die ervoor zorgen dat de zonne-energie op de juiste manier verdeeld wordt.”

De installatie van de 387 zonnepanelen zijn weer een mooie stap richting een duurzame, energie neutrale toekomst. De volgende stap hierin? Het aardwarmteproject, waar Beekenkamp ook bij aangesloten is.

Bron:

Deel artikel