Amazone Plants verduurzaamt: 'Steeds meer vraag kopers'

Amazone Plants verduurzaamt: 'Steeds meer vraag kopers'

In Honselersdijk kweekt Amazone Plants op bijna 6 hectare jaarrond vele rassen anthuriums in verschillende kleuren en potmaten. De afgelopen jaren heeft het bedrijf volop ingezet op verduurzaming. Mede-eigenaar Bas van Zijl legt op de website van Royal FloraHolland uit wat het bedrijf allemaal doet op het gebied van energie, hergebruik van water en CO2 en het verduurzamen van verpakkingen.

Amazone Plants werd opgericht door Fred van Zijl - de vader van Bas - en zijn compagnon Lex Scheffers. Nu runnen ze het bedrijf met zijn drieën, met de hulp van 25 medewerkers. “We hebben enkele uitzendkrachten, maar de meeste zijn in vaste dienst”, vertelt Bas. “Het is een fijne club mensen en we hebben weinig verloop. Voor ons werkt dat heel prettig, want het zorgt voor een gezellige sfeer tijdens het werk en in de kantine.”

Toekomstbestendig dankzij aardwarmte
Het bedrijf heeft de afgelopen jaren meerdere investeringen gedaan om te verduurzamen. Zo is Amazone Plants mede-eigenaar van Aardwarmte Vogelaer, een samenwerkingsverband dat vanuit een aardwarmteput energie levert aan 18 glastuinbouwbedrijven in Honselersdijk, Poeldijk en Monster. Bas: “60% van ons warmteverbruik voor de kas, waar we een tropisch klimaat hanteren, komt daar vandaan. Daarmee besparen we een behoorlijke hoeveelheid gas. Ons aandeel aardwarmte wordt dit jaar zelfs nog meer, omdat Vogelaer werkt aan een tweede installatie. We zitten hier op een gunstige plek. Het is namelijk niet overal mogelijk om naar aardwarmte te boren.”

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v