Sla-oogst nu 95% nauwkeurig voorspellen

Sla-oogst nu 95% nauwkeurig voorspellen

Thevi, een revolutionair softwarepakket voor opbrengstprognose, geeft slatelers de zekerheid om effectief te plannen, weloverwogen beslissingen te nemen en prijsstrategieën te optimaliseren. Certhon heeft Thevi speciaal ontwikkeld voor slatelers en het is toepasbaar op alle typen sla. Met Thevi kunnen slatelers toekomstige oogstopbrengsten voorspellen met een ongekende nauwkeurigheid, om uiteindelijk de beste opbrengst voor de producten te realiseren. Deze oogstprognosesoftware geeft de teler de mogelijkheid te sturen op output en daarmee zijn leveringsbetrouwbaarheid te waarborgen.

In de huidige dynamische markt, met wisselende energieprijzen en grote arealen die aangestuurd moeten worden, zijn groene vingers alleen vaak niet meer voldoende. Bovendien vraagt de sterke positie van de retail om een hoge leveringsbetrouwbaarheid. Daarom zijn agronomisten en engineers binnen Certhon in 2022 gestart met onderzoeken naar oogstvoorspellingen in het Certhon Innovation Centre. Dit is, onder andere, gedaan met behulp van geïnstalleerde camera's die continu beelden maken van het gewas.

Met de opgedane kennis uit de onderzoeken en beelden van het gewas, heeft Certhon Thevi ontwikkeld. Thevi is voorzien van geavanceerde software met deep learning technologie waarmee de beelden uit de kas geanalyseerd en vergeleken worden. Met die data kan Thevi vervolgens uiterst nauwkeurige opbrengstvoorspellingen doen, met een precisie tot 95%. In deze voorspellingen wordt rekening gehouden met invloeden van zowel binnen als buiten de kas, zoals de hoeveelheid LED-verlichting en het weer. Alle oogstvoorspellingen zijn voor de teler toegankelijk via een gebruiksvriendelijk dashboard.

Mark Delissen, oprichter en Managing Director bij Deliscious, en een van de eerste gebruikers van Thevi, benadrukt de positieve impact van de software op hun bedrijfsvoering: "We maken wekelijks gebruik van Thevi en hebben hiermee aanzienlijke voordelen behaald. De dynamische prognoses van onze sla-gewichten zijn opvallend nauwkeurig. Zelfs bij veranderingen zowel binnen als buiten de kas blijven de voorspellingen betrouwbaar. Hierdoor zijn we in staat geweest om betere voorspellingen te communiceren, waardoor we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn."
"Als Certhon zien we de speciale relatie tussen planten, technologie en telers", geeft Lotte van Rijn, CEO van Certhon, aan. "Met Thevi hebben we iets gecreëerd dat precies datgene samenbrengt, door onze plantkennis te integreren met innovatieve technologie. Ons vermogen om kennis te vertalen naar concrete oplossingen zoals Thevi, laat onze toewijding zien om telers te ondersteunen met middelen en tools die zijn afgestemd op hun behoeften en uitdagingen."

Certhon vertelt meer over deze geavanceerde software voor oogstvoorspellingen voor sla tijdens GreenTech Amsterdam, van 11 – 13 juni in de Rai. Geïnteresseerden die het evenement niet kunnen bijwonen, kunnen een demo en meer informatie aanvragen door rechtstreeks contact op te nemen met Certhon.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v