Saheli (Blue Radix) finalist 'Women in AI Awards'

Saheli (Blue Radix) finalist 'Women in AI Awards'

Saheli De, Senior Data Scientist bij Blue Radix, is door Women in AI (WAI) Nederland genomineerd voor AI Impact Maker van het jaar 2024. WAI is de eerste wereldwijde community voor vrouwen die werkzaam zijn in AI, en heeft als doel om de vertegenwoordiging en participatie van vrouwen in AI te vergroten. Hiervoor organiseren ze evenementen, zetten ze educatieve programma’s op en doen ze onderzoek. Met de organisatie van de WAI Awards erkennen zij de vrouwelijke innovators van Nederland.

De award in de categorie ‘AI Impact Maker’ erkent vrouwen voor hun uitzonderlijke bijdragen op het gebied van AI en hun positieve invloed op de AI-community. Saheli: "Ik voel me zeer vereerd om genomineerd te zijn. Het is een voorrecht om bij de laatste 3 finalisten te horen. Met deze nominatie hoop ik andere vrouwen te inspireren om ook naar voren te stappen in de prachtige wereld van kunstmatige intelligentie. Laten we samen barrières doorbreken en de weg vrijmaken voor meer diversiteit in de AI-sector."

AI biedt oplossingen voor wereldwijde voedselcrisis
Saheli: "Bij Blue Radix, de specialist in autonoom telen, ontwikkelen we AI-oplossingen die in meer dan 14 landen in de wereld worden gebruikt. Hiermee ondersteunen we telers om met minder middelen, meer en betere kwaliteit groenten in hun kas te produceren. Dat we als team bijdragen aan een duurzamer voedselproductiesysteem, motiveert me en geeft me veel voldoening." Saheli werkt inmiddels 4 jaar bij Blue Radix en was ook betrokken bij de oprichting van het bedrijf. "Blue Radix biedt een vooruitstrevende werkomgeving. Ons team bestaat uit experts met verschillende nationaliteiten, die naadloos samenwerken. Gendergelijkheid staat hier centraal, en vrouwen en mannen werken hier op gelijk niveau samen. Dit geeft me een prettig gevoel en het is een goede basis om effectief te kunnen presteren en mijn missie na te streven om de hongersnood in de wereld op de lange termijn te verminderen."

Samen bouwen aan een data science community
Naast haar werk bij Blue Radix zet Saheli zich in voor het bevorderen van saamhorigheid binnen de data science-community. Maandelijks organiseert ze gratis bijeenkomsten, waarbij ze sprekers uit verschillende landen en organisaties samenbrengt. Daarnaast is ze mentor en begeleidt ze aspirant-datawetenschappers, voornamelijk jonge vrouwen. Rudolf de Vetten, Chief Product Officer en medeoprichter van Blue Radix: "Ik werk sinds de start van Blue Radix samen met Saheli. Zij combineert een sterk analytisch vermogen met enthousiasme en een sterk doorzettingsvermogen. Bij Blue Radix staan we voor complexe uitdagingen, waarbij we de biologische wereld van kassen en planten vertalen naar wiskunde. Saheli heeft de afgelopen jaren veel succesvolle algoritmes ontwikkeld, die het werk van telers gemakkelijker hebben gemaakt en de opbrengsten in veel kassen over de hele wereld hebben verbeterd."

En de winnaars zijn...
Volgens de jury onderscheidt Saheli zich met haar prestaties van de andere 200(!) kandidaten in de categorie 'Impact Maker'. Ze is van mening dat Saheli’s werk een aanzienlijke impact heeft gehad op de Nederlandse AI-community. Het Women in AI Gala en de bekendmaking van de winnaars vindt plaats op 9 februari 2024.

Klik hier voor meer informatie over Women in AI

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v