Cybercriminaliteit: zo herken je het!

Cybercriminaliteit: zo herken je het!

Cyberveiligheid is vandaag de dag cruciaal. Om het bedrijf, je medewerker en/of collega’s én de gehele sierteeltketen te beschermen. Maar wat zijn nu precies de gevaren waartegen je je moet beschermen? Royal FloraHolland benoemt drie vormen van cybercriminaliteit die het meest voorkomen.

"Royal FloraHolland wil gebruikers een veilig digitaal platform bieden. Daarom investeren we in een omgeving die bestand is tegen aanvallen van cybercriminelen en zijn wij één van de initiatiefnemers van het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport. Naast het bieden van een digitaal veilige werkomgeving vinden we het namelijk belangrijk om het bewustzijn op dit vlak te vergroten. Daarom delen we de komende periode met regelmaat artikelen over cyberveiligheid en cybercriminaliteit."

Maar eerst… wat is cyberveiligheid?
Wie digitaal handelt, stuurt dagelijks via verschillende middelen als computers, smartphones of andere online apparaten belangrijke informatie over en weer naar klanten en relaties. Persoonlijke gegevens, bedrijfsgegevens en financiële gegevens. Deze worden ook binnen het bedrijf digitaal bewaard. Uiteraard wil je niet dat deze informatie beschikbaar is voor anderen en wil je deze informatie beschermen tegen diegenen die er verkeerde intenties mee hebben. Kort gezegd: met cyberveiligheid bescherm je je digitale ‘huis’ en de digitale wegen die jij gebruikt.

Wanneer de bescherming niet volstaat
Cybercriminelen kunnen bij onvoldoende veiligheid bij belangrijke informatie, gegevens stelen en openbaren, schade aanrichten aan bijvoorbeeld systemen en soms zelfs de controle overnemen. De gevolgen kunnen uiteenlopen: van een WKK dat wordt uitgezet door een hack tot financiële verliezen en reputatieschade. Wees er daarom zeker van dat je de toegang tot die technieken, technologieën en processen digitaal beveiligt. Dit kan op verschillende manieren, zoals met een sterk wachtwoordbeleid.

Lees hier met welke vormen van cybercriminaliteit je in aanraking kunt komen

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v