Promotie glastuinbouw tijdens Avondvierdaagse

Promotie glastuinbouw tijdens Avondvierdaagse

In juni worden door heel het land avondvierdaagsen georganiseerd. In die weken lopen kinderen met vriendjes, vriendinnetjes en familie vijf of 10 kilometer in hun regio. Elke dag vaak een andere route. Afgelopen week ging de route in Ens zelfs door een kas, zo laat Glastuinbouw Nederland weten.

De kas waar de route doorheen ging was van Kwekerij Baas. De wandelaars liepen over het pad in de kas langs de verschillende tuinplanten. Daarbij stonden op verschillende plekken borden met informatie over de glastuinbouw. Elk bord vertelt een ander verhaal; van zaadje tot de meerwaarde van de glastuinbouw voor de samenleving. Deze borden zijn onderdeel van de Tuinbouw Experience en bevatten vijf verhaallijnen. Deze verhaallijnen zijn ontwikkeld door SIGN in samenwerking met Glastuinbouw Nederland.

Ook gebruik maken van de borden?
Deze borden zijn op te vragen door leden van Glastuinbouw Nederland om voor een tijdje te gebruiken op het bedrijf. Bijvoorbeeld voor als je een bezoek verwacht van omwonenden of lokale politiek. Lees via bovenstaande link meer hierover.

Toolkit: tips en materialen
De Toolkit Gezondheid & Geluk biedt nog meer tips, materialen en achtergrondinformatie om het verhaal van de glastuinbouw aan verschillende doelgroepen te vertellen. Doelgroepen zoals jeugd, buren, medewerkers en de media. Neem eens een kijkje en kijk hoe ook jij ambassadeur van de glastuinbouwsector kan worden.

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel