Troostrijke bloemen op de dag na Moederdag

Troostrijke bloemen op de dag na Moederdag

Maandag 15 mei, de dag na Moederdag organiseerde actrice Tjitske Reidinga een bijzonder initiatief met bloemen en kreeg daarbij de steun van Bloemenbureau Holland.

Op de bloemenmarkt op het Amstelveld in Amsterdam vroeg zij aandacht voor al die mensen voor wie Moederdag een confronterende dag is. Voor moeders die een kind hebben verloren, kinderen die geen moeder meer hebben of vrouwen die het niet lukt om zwanger te worden. Op een wat intiemere plek achter de bloemenstal van Jan Star, waar zij elke maandag aan het werk is, maakte Reidinga meer dan 100 moeders blij met een prachtig boeket. “Het was een hele mooie dag, maar ook een verdrietige dag. Het is fijn om elkaar vast te houden, elkaar aan te kijken en te zeggen dat het echt wel goed komt.”

Moederdag is een dag die voor velen synoniem staat aan ontbijt op bed, kindertekeningen en bloemen. Maar voor sommigen is het ook een confronterende dag. Tjitske Reidinga, die ook bekend staat om haar prachtige bloemeninstallaties en -creaties en sinds twee jaar elke maandag actief is op de bloemenmarkt, wilde daar aandacht voor. “Op de markt zie ik wat voor verschil bloemen kunnen maken. Zo kreeg ik het idee om een zee van bloemen te creëren, boeketten samen te stellen en uit te delen aan iedereen die wel wat troost kan gebruiken of troost wil bieden. En daar tegelijk een plek te creëren om elkaar te ontmoeten. Want dat is wat bloemen telkens weer doen: verrassen, verblijden en verbinden.”

Samenwerking met Bloemenbureau
Reidinga deelde haar idee kort voor Moederdag op Instagram en de reacties van mensen die zich aangesproken voelden, stroomden binnen. Om ervoor te zorgen dat er die dag genoeg bloemen zouden zijn en het initiatief breed bekend te maken, zocht de actrice de samenwerking met Bloemenbureau Holland. Het Bloemenbureau zorgde snel voor 2.000 stelen en benaderde publieksmedia met de bijzondere actie. En die aandacht kwam er: onder andere AD, NH Nieuws, AT5, Nouveau, Libelle, Linda en Parool pakten het op.
 
“Aan dit prachtige initiatief hebben we graag meegewerkt”, aldus directeur Yvonne Watzdorf. “Het is een eerbetoon aan het moederhart. Bloemen kunnen helpen om verdriet en pijn te verzachten, van moeders die verlangen naar een kind dat niet kwam of rouwen om een kind dat er niet meer is. Namens de sierteeltsector ondersteunden wij de actie om ze met bloemen een hart onder de riem te steken.”

Persoonlijke verhalen
Een dag later kijkt Reidinga terug op een waardevolle dag. “Het was een hele mooie dag, maar ook een verdrietige dag. We spraken hier met tientallen dappere mensen, die hier naar zijn gekomen en hun persoonlijke verhalen deelden. Zij voelden zich gesteund. De bloemen die zijn weggegeven krijgen bij hen een bijzondere plek, waar nog heel vaak naar wordt gekeken. De overgebleven boeketten zijn aan het einde van de dag afgeleverd bij een Blijf van m’n lijf huis. En dat is waarom ik in de bloemen zit. Dat het ons een beetje meer verbindt in deze harde tijd.”

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v