Inspiratie, winacties en workshops voor bloemist

Inspiratie, winacties en workshops voor bloemist

Het seizoen voor de snijhortensia bereikt haar hoogtepunt! De imposante bloemen zijn momenteel in de meest ruime keuze aan kleuren verkrijgbaar. Naast de verse kleuren (‘Fresh’) zijn er nu ook de prachtig doorgekleurde hortensia's (‘Classic’) die elk seizoensboeket speciaal maken. Onder andere bij vakbeurs Trendz, Veiling Plantion en Veiling Rhein-Maas worden bloemisten geïnspireerd met bijzonder en tegelijkertijd commercieel bloemwerk. Via diverse winacties maken bloemisten kans op workshops of gratis snijhortensia’s.

Het unieke van hortensia’s is het doorkleuren van de bloemen. Gedurende de bloei veranderen de bloemen van kleur. Hun oorspronkelijke kleuren roze, paars, wit, groen en blauw mengen zich met een groene en rode tint tot diverse kleuraccenten. Als ze helemaal doorgekleurd zijn, worden ze uiteindelijk herfstrood. In deze tijd van het jaar is er een geweldig assortiment van doorgekleurde hortensia’s met warme tinten beschikbaar. Deze doorgekleurde hortensia’s hebben een nog langer vaasleven en je kunt ze bovendien drogen. Kortom, dit is het uitgelezen moment om met snijhortensia aan de slag te gaan.

Volop inspiratie tijdens vakbeurs Trendz
Op 27, 28 en 29 augustus 2023 komen retailers, inkopers, ontwerpers en andere professionals uit de home & living sector weer samen om de nieuwste trends, producten en innovaties te ontdekken tijdens vakbeurs Trendz. Hier sieren imposante snijhortensia's diverse podia, een tweetal pleinen en  bloemistenwedstrijden.

Presentaties en winacties
Bij zowel veiling Plantion als veiling Rhein-Maas staat hortensia de komende weken in de spotlight met een productpresentatie. Samen met veiling Plantion organiseert Hydrangea World bovendien een winactie. Bij aankoop van €100,- aan snijhortensia maken bloemisten kans op een masterclass onder leiding van Hanneke Frankema. Eerder werden bloemisten al uitgedaagd om creatief aan de slag tijdens een challenge via het Duitse vakblad Florieren. Uit diverse inzendingen zijn inmiddels twee winnaars gekozen die beiden 50 stelen snijhortensia’s zullen ontvangen. Bij Bloomer maakten bloemisten deze zomer kans op een masterclass van Laura Groen door een foto in te sturen van een unieke bloemcreatie met snijhortensia als stralend middelpunt.

Hydrangea World inspiratie en designfile
De Nederlandse snijhortensiakwekers werken samen binnen de promotiecampagne Hydrangea World. Speciaal voor bloemisten zijn vanuit deze campagne aparte online kanalen gevuld met inspirerend bloemwerk en toepassingen met de snijhortensia voor verschillende seizoenen en gelegenheden. Volg @hydrangeaflowercreations op instagram en facebook. Op de website hydrangeaworld.com staan naast algemene informatie en inspiratie ook de nieuwste assortimentscatalogus en een designfile. Deze file bevat toegankelijke ideeën voor commercieel bloemwerk met zowel Fresh als Classic hortensia’s. Er zijn 4 thema’s uitgewerkt om verschillende type boeketten te creëren met één, drie of vijf hortensia's. De designfile biedt ideeën, maar laat zeker ruimte voor eigen creativiteit en voor aanpassing aan verschillende seizoenen.

De digitale catalogus en de designfiles zijn te downloaden via https://www.hydrangeaworld.com/snijbloem/promotiemateriaal/

Bron:

Deel artikel