Dag van de Orchidee!

Dag van de Orchidee!

Vandaag zijn alle ogen op de orchidee gericht tijdens de Internationale Dag van de Orchidee. Al sinds 2012 wordt de ‘Koningin van het plantenrijk’ jaarlijks geëerd op eerste donderdag van september. Dit jaar valt deze dag op 7 september. Vanuit Orchidee Nederland – het collectief van kwekers en veredelaars – zijn internationale promotieactiviteiten georganiseerd, om de plant in al haar schoonheid te vieren.

De Internationale Dag van de Orchidee is onderdeel van de promotiecampagne ‘Schoonheid die blijft’. Het doel van de meerjarige campagne is om de buitengewone veelzijdigheid en lange houdbaarheid van orchideeën te belichten. Speciaal voor de Dag van de Orchidee is een promotiecampagne opgezet, om orchideeën in de schijnwerpers te zetten bij consumenten in de grootste afzetlanden Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland. Zo zijn er publicaties in lifestylemedia en dagbladen, stylingsessies met influencers, draait er een sociale mediacampagne en vindt er een influencersevent plaats in Hamburg.

Populairste bloeiende kamerplant
De orchidee is decennialang de populairste bloeiende kamerplant. Miljoenen huishoudens wereldwijd zijn versierd met orchideeën, waarvan er ruim 25.000 soorten bestaan. Het is een iconische plant die gemakkelijk te verzorgen is. Met de juiste tips en tricks is het vrij eenvoudig om je orchidee gezond en mooi te houden om er weken – vaak maandenlang – van te genieten. Kijk voor informatie en inspiratie op orchidsinfo.eu.

Bron:

Deel artikel