Bloomon lanceert eerste 100% Fairtrade boeket

Bloomon lanceert eerste 100% Fairtrade boeket

Online bloemist bloomon voegt een 100% Fairtrade boeket aan haar collectie toe ter viering van het recent behaalde B Corp-certificaat. De bloemen uit het boeket worden geproduceerd in Kenia waar het verbeteren van sociale duurzaamheid en beschermen van het milieu wordt gestimuleerd. Het 100% Fairtrade boeket is vanaf nu verkrijgbaar in de online floral shop.

Voor een verjaardag, jubileum of zomaar: het 100% Fairtrade boeket is een bos waar iedereen blij van wordt. Niet alleen degene die het cadeau krijgt, maar ook degene die de bloemen heeft geproduceerd. Ze worden namelijk geteeld in gebieden waar werknemers op de bloemenkwekerijen worden gesteund op het gebied van arbeidsrechten en -omstandigheden.

Sibbe Krol, Sustainability Director bij bloomon, vertelt: “Wij vinden het belangrijk dat we kijken naar alle duurzaamheidsaspecten van onze sector. Daarom kopen we al lange tijd bij kwekers met Fairtrade-certificering of andere sociale certificeringen. We hebben vier jaar geleden onze Bio-bos vol biologische bloemen geïntroduceerd, maar een gevarieerd boeket waarvan elke bloem en elke steel is voorzien van het Fairtrade keurmerk, dat is bijzonder. Dankzij de lancering van het 100% Fairtrade boeket wordt ons aanbod van producten met extra positieve impact nog groter en daar zijn we meer dan trots op.”

Een bos met een missie
Dankzij de verkoop van Fairtrade bloemen profiteren de producenten van eerlijkere handelsvoorwaarden. Zij ontvangen een Fairtrade premie voor iedere verkochte steel, die gezondheidszorg en onderwijs voor werknemers en hun gezinnen mogelijk maakt. Zo kan het milieu beschermd worden en de leef- en werksituatie van nog meer mensen verbeterd worden. De highlights van dit boeket zijn de roze en witte rozen, sneeuwwitte incalelies, zilverglanzende Eucalyptus en de witte Hypericum. Het 100% Fairtrade boeket is vanaf nu verkrijgbaar via bloomon.nl voor € 30,95 inclusief bezorging. Bijpassende vaas Elegance: € 13,95 euro.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v