Aandacht voor Ecofriendly potanthuriums

Aandacht voor Ecofriendly potanthuriums

Op de publieke website van Glastuinbouw Nederland, die begin vorig jaar is gelanceerd, worden regelmatig mooie, aansprekende praktijkverhalen gepubliceerd uit de glastuinbouw. Zo is deze week een artikel toegevoegd waarin Pieter Stolk van Stolk Brothers uit Bergschenhoek het publiek uitlegt waar hun label 'ecofriendly' vandaan komt en wat ze daarvoor moeten doen.

Het respect voor mens en milieu vertaalt zich bij Stolk Brothers inmiddels al 25 jaar in een natuurlijke teeltwijze. Het potplantenbedrijf teelt milieuvriendelijk, duurzaam en maatschappelijk verantwoord (MVO). Voor het bestrijden van ziekten en plagen in de kas gebruikt het bedrijf dierlijke vijanden. Door een intensieve samenwerking met gespecialiseerde bedrijven hebben ze het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen tot nul terug kunnen brengen.

Bodem aan het werk
“Onze teeltmethode begint bij de wortel”, legt Pieter Stolk uit. “De planten staan op een ziektewerend substraat en er worden voornamelijk natuurzuivere producten gebruikt. De planten krijgen een kleine hoeveelheid biostoffen toegediend bij iedere gietbeurt water.” Daarmee wordt de bodem zelf aan het werk gezet. “Alle voedingstoffen worden hierdoor optimaal gebruikt. Goede wortels zijn de basis van optimale kwaliteit.”

Lees hier het complete verhaal op de publieke website van Glastuinbouw Nederland.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v