Source.ag introduceert Source Irrigation Control

Source.ag introduceert Source Irrigation Control

Source.ag, ontwikkelaar van AI oplossingen voor fruit- en groentetelers, heeft gisteren Source Irrigation Control gelanceerd: een autonoom irrigatiesysteem dat intelligent de implementatie van irrigatiestrategieën aanpast aan veranderende weersomstandigheden en plantgegevens Het nieuwste product van Source.ag helpt telers om meer hectare aan te sturen en de gezondheid van de wortels te verbeteren. Tegelijkertijd neemt de noodzaak voor handmatige interventie af en wordt de tijd om te leren telen op nieuwe locaties of met nieuwe zaden verkort.

Door gebruik te maken van AI-modellen die weersvoorspellingen en plantdata combineren om de water- en nutriëntenbehoefte van de plant te voorspellen, bespaart deze nieuwe innovatie zowel het gebruik van grondstoffen als tijd voor telers. Telers kunnen irrigatie-streefwaardes instellen die passen bij hun teeltstrategie. Zo wordt de teeltkennis van de teler en de data science expertise van Source.ag optimaal met elkaar gecombineerd.  

Rien Kamman, CEO en medeoprichter van Source.ag: "We zijn verheugd om Source Irrigation Control wereldwijd te lanceren voor telers. Het effectief uitvoeren van irrigatie is momenteel een enorme uitdaging voor fruit- en groentetelers, omdat het voor een teler onmogelijk is om de impact van 24/7 veranderende weersomstandigheden bij te houden. Source Irrigation Control monitort lokale weersvoorspellingen elke vijftien minuten en past de watergift hierop automatisch aan. Na de succesvolle lancering van ons eerste product, Source Track, en de aanvullende Source Plant App, kunnen telers nu de voordelen van AI benutten voor dataverwerking en irrigatie, wat een grote stap voorwaarts betekent."

Voordelen van Source Irrigation Control
De datagedreven gedreven irrigatieoplossing van Source Irrigation Control biedt telers meerdere voordelen op het gebied van gewaskwaliteit, grondstofverbruik, en expansie. Het systeem voorspelt de water- en nutriëntenbehoefte van de plant en gebruikt deze om een proactief irrigatieplan te creëren dat de wortelgroei en een gezonde wortelontwikkeling bevordert. AI wordt gebruikt om sensordata op te schonen en te beoordelen op bruikbaarheid waarmee vervolgens unieke modellen van de planten in de kas worden gemaakt om de waterstrategie van de dag op te baseren. Hierdoor kunnen telers hun tijd besteden aan andere belangrijke activiteiten. Daarnaast betekent minder manuele interventie dat telers veel meer hectare kunnen beheren, waardoor ze hun operaties snel kunnen opschalen. Tot slot maakt de aanpasbaarheid van het systeem het gemakkelijker en kosteneffectiever om om te gaan met nieuwe omstandigheden, locaties of nieuwe zaden.

Combivliet
Source.ag werkte samen met Rainbow Growers Group, AgroCare en Combivliet aan een pilot voor Source Irrigation Control, waarbij de dagelijkse irrigatiestrategie in de kassen van deze partners autonoom werd uitgevoerd. Ondersteund door de algoritmen van Source, verdubbelde het aantal dagen waarop de irrigatie streefwaardes werden behaald  in vergelijking met de industriestandaard.

Joeri Everse, Teeltspecialist bij Combivliet: "Gedurende de pilot van Source Irrigation Control zagen we dat Source het mogelijk maakt om onze irrigatiestrategieën te automatiseren, waardoor de noodzaak voor handmatige monitoring afneemt. We kijken ernaar uit om in de toekomst meer hectare te kunnen managen en gemakkelijker nieuwe telers te onboarden. Wij zijn ervan overtuigd dat data-gedreven oplossingen zoals Source Irrigation Control de moderne landbouw zullen stimuleren.’’

De geavanceerde AI-technologie van Source.ag helpt telers wereldwijd sneller op te schalen en efficiënter te werken; het verhogen van de opbrengst van groenten en het creëren van meer duurzame praktijken. De oplossingen van Source.ag zijn uitgerold over de grootste wereldwijde segmenten van verse groenten - tomaten, paprika's en komkommers - met als uiteindelijk doel de bedrijfsvoering voor alle fruit- en groentetelers te verbeteren. Na de succesvolle commerciële lancering en implementatie van zijn eerste product, Source Track, een platform om teelt te volgen, te vergelijken en te verbeteren, samen met de aanvullende Source Plant App, de iPad-toepassing die het meten van plantgegevens sneller en nauwkeuriger maakt, rolt het bedrijf nu Source Irrigation Control uit naar telers wereldwijd. De klanten van Source.ag zijn onder andere Agro Care, C. Zwinkels en andere toonaangevende telers. Wereldwijd profiteren meer dan 200 commerciële kassen die meer dan 1400 hectare beslaan van de revolutionaire oplossingen van Source.ag.

Bron:

Deel artikel