Deze 5 teams doen mee aan 4e Greenhouse Challenge

Deze 5 teams doen mee aan 4e Greenhouse Challenge

Op 6 en 7 juni vond op de locatie van Wageningen University & Research in Bleiswijk de hackathon van de Autonomous Greenhouse Challenge plaats, ter afsluiting van de eerste (online) fase van de Challenge. Teams IDEAS, MuGrow, AgriFusion, Trigger en Tomatonuts kwamen als winnaars uit de online challenge en gaan door naar de volgende fase van de competitie: het op afstand en autonoom telen van een echt dwergtomatengewas in een kascompartiment bij WUR Bleiswijk.

Het hackathonevenement markeerde het einde van de eerste fase van de Autonomous Greenhouse Challenge. 23 internationale teams van over de hele wereld deden mee, waarbij alleen de beste vijf teams doorgingen naar de volgende fase van de competitie. Deze vijf teams kwamen voort uit de online challenge die door elk van de 23 teams op 31 mei werd voltooid.

Tijdens de online challenge moesten de teams dwergtomatenplanten detecteren met behulp van computer vision en virtuele dwergtomaten kweken in een gesimuleerde kasomgeving die door WUR werd geleverd. De teams werden vervolgens uitgedaagd tijdens een vijf uur durende hybride (onsite en online) hackathon op 6 en 7 juni om een extra taak te voltooien en hun aanpak aan een jury voor te leggen. Na deze hackathon werden de vijf finalisten bekendgemaakt.

Lees hier verder

Bron: Wageningen U&R BU Glastuinbouw

Deel artikel