Werknemer of zzp’er?

Werknemer of zzp’er?

In de politiek zijn er grote zorgen over de groei van het aantal zzp’ers en het kwetsbare in deze arbeidsrelatie. Bron van zorg is de impact op het sociale stelsel; werkenden betalen mee en zzp’ers niet. Ook treffen veel zzp’ers geen voorzieningen voor life-events zoals pensionering of arbeidsongeschiktheid.

In arbeidsrelaties gaat het om het ruilen van tijd tegen geld door twee partijen. Die partijen zijn echter niet gelijk, even sterk of machtig. Daarom hebben we regels om de zwakke partij te beschermen. Zzp is een bijzondere manier om vorm te geven aan de arbeidsrelatie. Een vorm waarbij de werkende zelf meer risico loopt (bij ziekte/arbeidsongeschiktheid) en meer verantwoordelijkheid neemt (zelf premies en belastingen afdraagt).

Werknemer of zzp’er?
"Als Glastuinbouw Nederland vinden we het belangrijk dat je zelf bepaalt wat bij jou in de onderneming speelt en daar de juiste afspraken bij maakt. Als ondernemer heb je meer kennis, betere toegang tot informatie en wij verwachten dat je deze voorsprong gebruikt om als goed werkgever de arbeidsrelatie vorm te geven en in te schatten of het echt een zzp’er is en geen verkapt dienstverband."

Bekijk hier de belangrijkste kenmerken

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v