Hoe vergroot je de duurzame inzetbaarheid?

Hoe vergroot je de duurzame inzetbaarheid?

Centraal staat de vraag: 'Wat is er nu echt nodig om de duurzame inzetbaarheid van flexwerkers, met name uitzendkrachten en internationale medewerkers, te vergroten?'. Het valt op dat werknemers in fase c (dus in dienst bij het uitzendbureau) vaak tussen wal en schip vallen als het gaat om ondersteuning. Terwijl de mogelijkheden er wel degelijk zijn. Ondernemers zijn (onbewust) niet goed op de hoogte van de mogelijkheden in ondersteuning en de behoefte hierin.

Maar wat is die duurzame inzetbaarheid dan?
Eén van de definities zegt: gezond, vitaal en met plezier blijven werken tot je pensioen of AOW. Om dat te bereiken is er een veilige en gezonde werkplek nodig. Zo blijven werknemers gemotiveerd en betrokken. Maar het heeft ook te maken met ontwikkelmogelijkheden. En juist op dat vlak zijn er nog veel onduidelijkheden, met name rondom fase c.

Onlangs kwamen een aantal organisaties waaronder diverse ondernemers, NL Jobs, Stichting Doorzaam, Lentiz Cursus & Consult en Glastuinbouw Nederland bij elkaar om de mogelijke oplossingsrichtingen te bespreken voor het duurzamer inzetten van uitzendkrachten en internationale (flex)krachten. Daarin kwam onder andere naar voren dat veel ondernemers niet bekend zijn met de diensten die er zijn voor de zogenoemde fase c werknemers die in dienst zijn bij het uitzendbureau.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen