Maarten Huisman: Modeshows en sterrenhuwelijken

Maarten Huisman: Modeshows en sterrenhuwelijken

Een weblog van Maarten Huisman, Botanical personality en online host bij Flower Circus. Hij schrijft deze weblog voor Goedemorgen en zijn eigen website.

Beste bloemenliefhebbers! Laat me je meenemen op een reis vol prachtige bloemen, onvergetelijke huwelijken en glitterende modeshows. Voor dit blog was ik op bezoek bij Walter Grootscholten Snijphalaenopsis. Voor mij bekend gebied, want in 2020 presenteerde ik voor FPC Snijorchidee een webinar Live vanuit de kas van Walter. Ook gebruik ik de producten regelmatig tijdens het stylen van huwelijken die ik mag verzorgen. Ook dit jaar staan er voor mij weer een paar mooie huwelijken op de agenda als weddingplanner. Met het trouwseizoen wat pas net is  begonnen genoeg reden om een kijkje te nemen bij Walter Grootscholten, een naam die synoniem staat voor bloemenpracht en vakmanschap.

De weg naar succes
Een combinatie van passie voor bloemen en vakmanschap die teruggaat tot 1972, toen vader Grootscholten  begon met het kweken van cymbidiums, phalaenopsis en phapilopediums. Met een gedegen erfgoed en een schat aan ervaring, heeft Walter het familiebedrijf overgenomen in 1992 en uitgebreid naar de huidige locatie in 2002.

Maar het pad naar succes was niet zonder uitdagingen. Met weinig collega's om op terug te vallen, moest Walter zelf de teelt onder de knie krijgen en leerde hij door ervaring. Anno 2024 staat ook de volgende generatie te popelen om hun stempel op het bedrijf te drukken; door zijn dochter Sam Grootscholten en (buurjongen) Ron van Adrichem, is de toekomst van het familiebedrijf gegarandeerd.

Smaakvol en steeds verrassende collectie
Het assortiment is een scala aan kleuren! Van het klassieke wit tot diep roze de complete collectie biedt maar liefst 15 verschillende kleuren aan en past hiermee vrijwel bij elk stijl huwelijk.
Om te blijven verrassen is Walter altijd op zoek naar nieuwe rassen en variëteiten. Daarnaast is er ook nog hun eigen veredelingsprogramma, dat al sinds de oprichting wordt gekoesterd. Met het hele jaar door bloeiende bloemen kan er jaarrond voor elke gelegenheid product worden geleverd.

Van Hollywood tot aan Monaco
Menig sterrenhuwelijk of modeshow is opgesierd met de prachtige orchideeën van Walter. De majestueuze orchideeën gaan feilloos mee in de wereld van haute couture en glamour. Modenamen als Dior, Chanel en iconen als wijlen Tina Turner zijn fan te noemen. Via ‘rockster’ van de bloemen en planten wereld, Jeff Leatham maakten ook de Kardashians kennis met de snij orchideeën. En als iemand weet hoe ze de schijnwerpers moeten pakken, dan zijn het de Kardashians wel. Maar ook Sofia Vergara en Prins Albert kunnen de schoonheid van de snijorchidee waarderen. Met grote regelmaat worden de Phalaenopsis van Walter gebruikt door internationale bloemdesigners en arrangeurs voor exclusieve evenementen. En ook op eigen bodem is het product van Walter een graag geziene ‘gast’ zoals tijdens de Tefaf en tijdens de adembenemende modeshows van Addy van den Krommenacker. Met een toegewijd team van is het geen wonder dat Walter Grootscholten synoniem staat voor vakmanschap en schoonheid en daarmee een eigen podium in de bloemenwereld heeft veroverd.

Bron: Maarten Huisman

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v