WUR deelt kennis met boekje en Masterclass Sierteeltveredeling

13-09-2018    09:13   |    Goedemorgen

Onlangs publiceerden Wageningen University & Research een beknopt boekje over nieuwe plantenveredelingstechnieken, dat vrij beschikbaar is.

Hier kunt u het boekje downloaden. En dat is niet alles, van 13 t/m 16 november a.s. staat de 3e editie van de Masterclass Moderne Veredelingstechieken in de sierteelt op de agenda. Oud deelnemer Joost Kos, Head R&D Flowers at Syngenta Seeds verteld: “Op een inspirerende manier, en met een goede afwisseling van theorie en praktijk, zijn we in korte tijd op de hoogte gebracht van de laatste technische ontwikkelingen.” 

 

De cursusleiders van Wageningen Plant Research leggen de nieuwe technieken helder en met aandacht voor praktische toepassing in sierteeltveredelingsprogramma’<wbr />s uit. Ook komt aan bod wat dit betekent voor de bedrijfsvoering. Stapsgewijs komen de basisprincipes van oa DNA, molecular breeding, marker assisted selection (MAS) en biotechnologie (o.a. mutatie veredeling) aan bod en worden geïllustreerd in excursies en door gastsprekers met voorbeelden van succesvolle toepassingen; ook in andere gewassen. 


Meer informatie


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Wie wint de Duurzaamheidsprijs?

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, wordt bekend wie het meest duurzame bedrijf van de Duin & Bollenstreek 2018 is: het hout, de...

Telefoon uit tijdens eten

Google Assistent laat ouders telefoon van kind uitzetten tijdens eten. Google heeft de mogelijkheden van zijn toezichtsapp voor ouders...