Startschot voor bollenplantweken

12-10-2017    08:46   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Gisteren is het startschot gegeven voor de Nationale bollenplantweken van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB). Dat werd gedaan door leerlingen van de Columbusschool in Almere die de eerste bollen planten in Cascadepark in Almere.

Samen met leerlingen planten wethouder Tjeerd Herrema en tulpenkweker Wim Klink uit Zeewolde de eerste bollen in het Cascadepark. Dit najaar gaan in totaal 200.000 tulpenbollen de Almeerse grond in. Vrijwel alle woonwijken van de stad krijgen een eigen tulpenveldje. 

Leerlingen van basisschool Bommelstein en de Loofhut zetten zich op dezelfde dag ook in voor een bloeiend Almere. Samen met gebiedsmanager Mylan Derkink en wethouder Frits Huis planten zij tulpenbollen in 6 verschillende kleuren naar eigen ontwerp aan de Springendallaan en op de Vrijmark. De overige velden zijn machinaal beplant.

Met het planten van bollen van tulpenkwekers uit de Flevopolder wil de gemeente Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2022 ook in de woonwijken zichtbaar maken. In het voorjaar van 2018 komen alle tulpen tot bloei.

‘Almere in bloei’ is een initiatief van de gemeente Almere in samenwerking met onder meer de KAVB en tulpenkwekers uit de Flevopolder. Een ander onderdeel van ‘Almere in bloei’ is een bloemen- en bijenlint dwars door de gemeente. Doel is om een groene en gezonde stad te zijn.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Stilte na de storm

De storm gisteren zorgde voor veel overlast. Evenementen werden afgelast, omvallende bomen zorgden voor schade en er vielen zelfs...

Social media: Grüne Woche

Elke dag zetten we op deze plek een mooi, bijzonder of treffend bericht uit de social media van de tuinbouwsector centraal. Deze keer: Rob...