Onderzoek naar duurzame zeewierteelt van start

16-03-2018    09:57   |    Goedemorgen

Wageningen UR en Stichting Noordzeeboerderij werken sinds 1 maart samen met 9 partners uit de zeewiersector aan de ontwikkeling van een volwaardige duurzame zeewiersector. Dat wil zeggen: multifunctionele zeewierboerderijen in de Noordzee met daarop aangesloten op het land een keten voor logistiek, verwerking en afzet naar de voedingsmiddelenindustrie.

Het onderzoek naar duurzame teelt van zeewier in de Nederlandse wateren moet resulteren in het inzetten van zeewier als duurzame bron voor gezonde voedingsmiddelen, voedingsadditieven en diervoeding.
Het onderzoeksprogramma ProSeaWeed start met onderzoek naar de effecten van zeewier als veevoersupplement. Daarbij zal via normering en standaardisering een basis worden gelegd voor veilig gebruik van zeewier als voedselproduct en wordt de ecologische inpasbaarheid van grootschalige zeewierteelt onderzocht via zeewierpilots op de Noordzee (15 kilometer uit de kust van Scheveningen).

Bedrijven gezocht
Het onderzoeksprogramma ProSeaWeed dient tevens als vehikel voor toekomstige publiek-private samenwerkingsverbanden van topsector Agri&Food. Geïnteresseerde bedrijven worden uitgenodigd om zich bij ProSeaweed aan te sluiten om gezamenlijk nieuwe kennis te ontwikkelen of om creatieve ideeën op te doen om nieuwe innovaties in de markt te kunnen zetten. Nadere informatie over het onderzoeksprogramma is verkrijgbaar bij Willie van den Broek (willie.vandenbroek@spam-protectwur.nl) of Koen van Swam (koen@spam-protectnoordzeeboerderij.nl).


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Video: Aaltjes BASF (2018)

KAStv heeft in de loop der jaren flink wat video’s geproduceerd. Op deze plek plaatsen we elke dag een nieuwe video óf een video uit het...

Voorzitter VGB treedt af

Lex Ebus die sinds juni 2016 voorzitter is van de VGB treedt, om gezondheidsredenen, per direct af. Lex Ebus heeft de VGB de afgelopen twee...