Solis Plant en de Veranda samen

10-10-2017    10:05   |    Ellis Langen

Kwekerij de Veranda in Honselersdijk en Solis Plant in 's Gravenzande voegen hun activiteiten samen. Als eerste gaan ze in het eerste kwartaal van 2018 samen een verkooporganisatie opzetten. "Uiteindelijk is het de bedoeling toe te werken naar één bedrijf en dus te fuseren", zo geeft Fred van Luijk aan van kwekerij de Veranda.

Door de activiteiten van beide kalanchoëkwekerijen samen te voegen, ontstaat er een volwassen handelspartner met een zeer breed assortiment. De nauwe samenwerking is onder andere ingegeven door de schaalvergroting die de twee zien ontstaan bij andere productiebedrijven. De twee kwekerijen zien op dit moment enorme ontwikkelingen in de kalanchoëmarkt waar zij op gaan inspelen door een nauwe samenwerking. “Wij willen als bedrijf elke dag de consument verrassen met een uitstekend product en maximale sierwaarde”  De twee worden samen dé specialist in vele typen kalanchoë in diverse potmaten. De dagelijkse zaken veranderen voorlopig niet, zo geven de twee aan en toekomstige wijzigingen zullen ruim van tevoren worden doorgegeven.

Branding
Beide kwekerijen zullen komende periode nog onder hun eigen label de producten in de markt zetten. In het eerste kwartaal van 2018 zal de verkoop worden samengevoegd en dan zal er ook aan één branding worden gewerkt zodat alle producten duidelijk herkenbaar zijn. 

Kwekerij de Veranda heeft vanaf 1 januari 2018 twee locaties met een totale oppervlakte van ruim 3 ha. Op één locatie wordt een breed assortiment aan botanische kalanchoë soorten in verschillende potmaten gekweekt, de tweede locatie wordt ingericht voor Calandiva, Grandiva en Calanday in de potmaat 8 cm. 

Solis Plant bestaat sinds 2008 bestaat en legt zich toe op de teelt van kalanchoë. De moderne kwekerij is ruim 3 ha groot en is voorzien van de nieuwste technieken en installaties. In combinatie met de inzet van ervaren medewerkers, is Solis Plant in staat hoogwaardige producten te telen. Le Chic Blooming Jewels is een eigen merk van Solis Plant. Dit merk is uitsluitend gereserveerd voor de planten die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Stilte na de storm

De storm gisteren zorgde voor veel overlast. Evenementen werden afgelast, omvallende bomen zorgden voor schade en er vielen zelfs...

Social media: Grüne Woche

Elke dag zetten we op deze plek een mooi, bijzonder of treffend bericht uit de social media van de tuinbouwsector centraal. Deze keer: Rob...