Rabobank spreekt siertelers over toekomst van sector

12-01-2018    09:30   |    Goedemorgen

Afgelopen donderdag organiseerde Rabobank een geslaagde bijeenkomst voor sierteeltondernemers.

De aanleiding van deze bijeenkomst was het eerder verschenen sectorrapport van de bank. Ondernemers gingen met elkaar in gesprek over de toekomst van de sierteeltsector. Rabobank deelde haar kennis over de sector met lokale ondernemers. De bijeenkomst vond plaats bij ’t Manneke in Berkel en Rodenrijs.

“De bijeenkomst sluit aan bij de vernieuwde missie van de bank; growing a better world together”, vertelt Maarten Prins, manager Food & Agri bij Rabobank Zuid-Holland Midden. Het startsein van deze missie werd eind 2017 gegeven. Rabobank, wereldwijd toonaangevend op het gebied van land- en tuinbouw, wil samen met haar klanten de Food & Agri sector verduurzamen en verder ontwikkelen.

De bijeenkomst bestond uit een inspirerend programma. Zo werden kansrijke trends en ontwikkelingen besproken met een aantal ondernemers uit de sierteeltsector. "Wij hebben deze bijeenkomst georganiseerd om samen met onze sierteeltondernemers in gesprek te gaan over de toekomst van de Nederlandse sierteeltsector. De huidige ketenorganisatie binnen de sierteeltsector bestaat al lang. Toch verwachten we de komende tien jaar meerdere ontwikkelingen in de keten op het gebied van schaalvergroting, consolidatie en ketenverkorting”, vertelt Arne Bac, sectorspecialist Tuinbouw bij Rabobank.

Er komen veel ontwikkelingen op ondernemers uit de sierteeltsector af. Rabobank is positief over het toekomstperspectief van de sierteeltsector en verwacht in alle belangrijke afzetlanden een vergroting van de markt. Het Visierapport Sierteelt kan op deze pagina worden bekeken.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Goedemorgen!!!!

Wij zijn er weer klaar voor vandaag! Blij vrolijk en enthousiast!

Lekker heet!

De Real sweet chilli & jalapeno chips van WestlandPeppers is aan een smaakonderzoek onderworpen. De kleine 35 gram zakjes zien er cool uit...