Merknaam Milieukeur verdwijnt

12-10-2017    09:19   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Stichting Milieukeur gaat toch de keurmerknaam Milieukeur voor plantaardige producten per 2019 definitief vervangen door de nieuwe naam ‘On the way to PlanetProof’. Deze nieuwe naam is eerder dit jaar geïntroduceerd. De nieuwe naam kan nu al in plaats van Milieukeur worden gebruikt, aldus de stichting. Het overgaan naar één internationale merknaam is nodig omdat verwarring is ontstaan over dat de twee merknamen naast elkaar zouden blijven bestaan.

'On the way to PlanetProof' wordt per 1.1.2019 de merknaam in plaats van Milieukeur. Tot en met 31 december 2018 kan de naam Milieukeur dus nog nog gebruikt worden. Nieuwe keurmerkhouders kunnen direct opgaan voor certificering voor 'On the way to PlanetProof'.

Vanaf 1 januari 2019 is het voor plantaardige producten alleen nog maar mogelijk om 'On the way to PlanetProof' toe te passen. Om de overgang te vergemakkelijken zijn de tarieven voor afdracht voor PlanetProof en Milieukeur per 1 oktober 2017 aan elkaar gelijkgesteld conform de lagere tarieven voor Milieukeur. Deze tarieven blijven ook in 2018 gelijk aan elkaar. Bestaande keurmerkhouders die het certificaat 'PlanetProof' al hebben behaald worden ook niet extra belast met hogere tarieven voor afdracht.

Bestaande keurmerkhouders Milieukeur die dit jaar alsnog PlanetProof willen toepassen dienen een eenvoudige administratieve controle te laten uitvoeren door hun certificatie instelling. Bekijk hier meer informatie over hoe bestaande keurmerkhouders Milieukeur in 4 stappen naar PlanetProof kunnen gaan.

Met het besluit hoopt SMK dat hiermee duidelijkheid is geschapen en verwarring over het bestaan van de twee namen naast elkaar is weggenomen. 'We vertrouwen erop dat de transitie van Milieukeur Plantaardig naar On the way to PlanetProof versneld zal plaatsvinden en dat keurmerkhouders enthousiast de implementatie van de nieuwe keurmerknaam zullen oppakken', aldus SMK.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Stilte na de storm

De storm gisteren zorgde voor veel overlast. Evenementen werden afgelast, omvallende bomen zorgden voor schade en er vielen zelfs...

Social media: Grüne Woche

Elke dag zetten we op deze plek een mooi, bijzonder of treffend bericht uit de social media van de tuinbouwsector centraal. Deze keer: Rob...