Hoger lichtniveau gerberakweker

13-09-2017    09:24   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Om consistent hoogwaardige producten te leveren, ook in de winter, wordt het huidige lichtniveau bij gerberakwekerij Schouten Opti-Fleurs uit Amstelveen verhoogt. Dat doet het bedrijf met behulp van Gavita-armaturen.

Kwaliteit staat voorop voor Bart en Gerrit Jan Schouten van Schouten Opti-Fleurs. Zij zijn sinds 1978 actief in de productie van grootbloemige Gerbera’s en daarbij hebben zij zich voortdurend gefocust op de kwaliteit van de teelt. Onder andere door het lichtniveau te verhogen. De nieuwe armaturen worden als een tweede lichtinstallatie onder de huidige installatie geplaatst.

Gavita garandeert de output van de installatie. “Ik verwacht, zeker in het begin, 200 micromol te kunnen meten”, aldus Bart Schouten. De huidige installatie levert een gemiddelde van 115 μmol/m2/s. De nieuwe installatie van ruim 1000 Gavita GAN 1000W armaturen voegt hier 80 μmol/m2/s aan toe, hierdoor wordt het verschil tussen zomer en winter geminimaliseerd.

Schouten Opti-Fleurs werkt al lange tijd samen met Gavita. Langzaam maar zeker vervangen zij de bestaande installatie door Gavita-armaturen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Weer beïnvloedt de prijzen

De afgelopen weken was de daggasprijs redelijk opgelopen door het koudere weer, maar halverwege vorige week werkte het mildere weer door in...

Toch geld voor verplaatsing

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben besloten toch subsidie te verlenen voor de verplaatsing van een glastuinbouwbedrijf in Nieuwaal.