Handelsreis naar Colombia en Ecuador

24-05-2018    11:34   |    Goedemorgen

Jungle Talks organiseert van 16 tot 21 september een handelsreis naar Colombia en Ecuador. Colombia is ’s werelds tweede bloemenproducent en Ecuador is de bekendste leverancier van rozen voor het topsegment van de internationale markt.

De Colombiaanse economie ontwikkelt zich sinds het begin van dit millennium zeer voorspoedig met als (negatief) gevolg dat de kosten stijgen en arbeid steeds schaarser wordt. De politieke en sociale situatie is echter sterk verbeterd, met als resultaat een positief investeringsklimaat en kansen voor niet alleen diverse toeleveranciers, maar ook voor investeerders/producenten.

Ecuador
De sierteelt in Ecuador is bescheidener qua omvang dan die in buurland Colombia en totaal anders georganiseerd. Bedrijven zijn in veel gevallen opgezet met buitenlands kapitaal en in tegenstelling tot in Colombia is de productie van roos nog altijd zeer dominant. In Ecuador vinden in september twee internationale sierteelthandelsbeurzen plaats, de Expoflor en Agriflor.

Handelsreis
Tijdens de handelsreis van Jungle Talks worden in Colombia gedurende de eerste twee dagen sierteeltbedrijven rondom de hoofdstad Bogota bezocht en ligt de focus op productie en verwerking. In Ecuador worden productiebedrijven rondom Quito bezocht en worden uiteraard beide sierteeltbeurzen bezocht.

Inschrijving
Aanvullende informatie over deze handelsreis, zowel over het bezoekprogramma als het inschrijfformulier, is hier te vinden. Aanmelden kan tot uiterlijk 20 augustus 2018.

Voor deze handelsreis zijn onder bepaalde voorwaarden missievouchers verkrijgbaar bij RVO in Den Haag. Indien uw bedrijf in aanmerking komt voor een dergelijke voucher, worden de deelnamekosten van 1.900 Euro (excl. BTW) met 50% gereduceerd tot 950 Euro. De in het conceptprogramma beschreven programma-onderdelen (eveneens de genoemde lunches en diners) zijn opgenomen in dit bedrag. Kosten voor reis en verblijf zijn voor eigen rekening en bedragen bij benadering 1.800 Euro. Meer informatie over het aanvragen van een missievoucher is hier te vinden.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Wie wint de Duurzaamheidsprijs?

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, wordt bekend wie het meest duurzame bedrijf van de Duin & Bollenstreek 2018 is: het hout, de...

Telefoon uit tijdens eten

Google Assistent laat ouders telefoon van kind uitzetten tijdens eten. Google heeft de mogelijkheden van zijn toezichtsapp voor ouders...