Dümmen gaat assortiment Esmeralda Breeding voeren

12-10-2017    09:52   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Dümmen Orange en Esmeralda Breeding (Ecuador) hebben tijdens de Proflora in Colombia hun strategische samenwerking ondertekend waardoor Dümmen Orange toegang krijgt tot het assortiment van Esmeralda Breeding. Met deze nieuwe samenwerking is Dümmen Orange de exclusieve agent voor Esmeralda Breeding in Europa, Afrika, Midden Oosten en een aantal landen in Zuid Amerika en Azië.

Het assortiment bestaat uit Alstroemeria, Aster, Eryngium, Hypericum, Limonium, Rice flower, Solidago, Statice, Roos en Veronica. Esmeralda Breeding blijft zelf verantwoordelijk voor de afzet in de gebieden waar zij al een sterke klantenportfolio hebben.

Ana Maria Quiñones, Directeur R&D van Esmeralda Breeding: “We zijn blij dat we ons brede assortiment gaan openstellen voor nieuwe markten en nieuwe klanten. We zijn 20 jaar lang zeer actief op het gebied van veredeling en we zijn er nu klaar voor om deze producten te delen met andere partijen. We geloven dat onze samenwerking met Dümmen Orange nieuwe kansen brengt om ons assortiment uit te bouwen en verder te groeien met meer klanten wereldwijd.”

Philippe Veys, Global Product Manager bij Dümmen Orange is blij dat hij de de klanten het assortiment van Esmeralda Breeding kan aanbieden. "Ons huidige assortiment wordt hierdoor aangevuld met nieuwe producten en met name voor Alstroemeria en Hypericum zien we enorme kansen in de markt. De Esmeralda Breeding soorten worden de komende maanden bij onze klanten aangeboden en zodoende getest als onderdeel van onze marketingplan voor deze productgroep. We verwachten in 2018 volledig commercieel operationeel te zijn richting de markt.”

Fotobijschrift: vlnr: Philippe Veys (Dümmen Orange), Clarisse Ullrich (eigenaar Esmeralda group) en Ana Maria Quiñones (directeur R&D Esmeralda Breeding).


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Stilte na de storm

De storm gisteren zorgde voor veel overlast. Evenementen werden afgelast, omvallende bomen zorgden voor schade en er vielen zelfs...

Social media: Grüne Woche

Elke dag zetten we op deze plek een mooi, bijzonder of treffend bericht uit de social media van de tuinbouwsector centraal. Deze keer: Rob...