Bundeling hortensiaveredeling

16-06-2017    10:04   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Hydrangea Breeders Association (HBA) heeft een belang verworven in het veredelingsprogramma van branchegenoot Kühne Gbr. Dit werd gisteren bekendgemaakt tijdens de Hydrangea Night, die HBA jaarlijks organiseert voor klanten en relaties.

HBA versterkt hiermee de samenwerking in de veredeling van Hortensia's en kan de specifieke Kühne-genetica nu in de opgerichte joint-venture verder doorontwikkelen.

Het in De Kwakel gevestigde HBA is een toonaangevende onderneming waarin de veredeling en vermarkting van hortensia voor zowel de pot- als snijcultuur centraal staat. Voor het tuin- en patiosegment is er met diverse partners een intensieve samenwerking.

Voorbeelden van innovatieve veredelingsresultaten van HBA in het kamer- en tuinplantensegment zijn de recent geïntroduceerde Curly Sparkle, Green Lips en Double Pink en tropische snijhortensia's, zoals Force, Ice Cube en Pop-Up. Deze laatste zijn geschikt voor teelt in equatoriale regio's. Recente Kühne-introducties zijn Diva fiore, Kleiner Winterberg en Candy Heart.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Stilte na de storm

De storm gisteren zorgde voor veel overlast. Evenementen werden afgelast, omvallende bomen zorgden voor schade en er vielen zelfs...

Social media: Grüne Woche

Elke dag zetten we op deze plek een mooi, bijzonder of treffend bericht uit de social media van de tuinbouwsector centraal. Deze keer: Rob...